Zoosk recension

Vi gillade verkligen det här

  • En sida som är lätt att använda
  • Möjligheter att hitta andra användare att matcha med.
  • En lika stor andel av båda könen.
  • Inga oäkta medlemmar.

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Det mesta
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja
  • Distribution: evn kjønnsfordeling
  • Största nackdelen: Färre svenska användare än andra sajter

Idag är det stor tillgång av dejtingsidor att välja mellan. Vissa av dem som marknadsförs med reklam i TV, som till exempel Match, och appar som "alla" har haft eller har nu som Tinder. I den här recensionen kommer vi att undersöka Zoosk. Trots att det inte är en sajt som är lika känd som andra, är det faktiskt en av de största dejtingsidorna i världen.

Zoosk har en massiv användarskara från hela världen, vilket skapar stora förväntningar på tjänsten. Vi har undersökt allting från användarvänlighet till priserna. Det är tydligt att ett stort antal användare inte nödvändigtvis är ett mått på kvaliteten, men vi kommer ändå att ge en sammanfattande bedömning av tjänsten.

Other dating websites or apps similar to Zoosk

Registrering

När man öppnar hemsidan för Zoosk ser man en ruta högst upp på sidan där man kan skapa sin profil. Man har möjlighet att skapa ett konto via både Facebook och Google, eller att manuellt fylla i alla uppgifter. Man måste ange kön, det kön man är intresserad av, födelsedatum, e-postadress och skapa ett lösenord.

När du har genomfört detta, kommer du att bli ombedd att ladda upp en profilbild. Det är något som vi rekommenderar att du gör så snart som möjligt, och att du följer Zoosks råd. Det innebär att du bör välja en tydlig och högkvalitativ bild som inte har några distraktioner och som bara visar dig. När bilden har laddats upp, bör du ange din kroppstyp. Du har då möjlighet att välja mellan smal, atletisk, genomsnittlig eller kraftigt byggd.

Du måste besvara frågor som om du har barn, din utbildning, din etniska bakgrund, din höjd samt om du röker. När du har lämnat dessa svar måste du bekräfta din e-postadress. Därefter får du tillgång till Zoosk och dessutom ett kort introduktionsprogram som visar hur du använder webbplatsen. Vi anser att detta är mycket trevligt, eftersom det är en upplevelse som inte ofta inträffar.

På sidan som heter "min profil" har du också möjligheten att fylla i detaljer om dig själv för att bekräfta din profil. Detta är ett smart drag då detta ger fler intressenter. Exempelvis kan du skriva en presentation om dig själv, beskriva din ideala partner, din drömdejt och fylla i dina intressen. Som alla andra dejtingsajter är det alltid en god ide att fylla i så många rutor som möjligt för att öka trovärdigheten av din profil.

Hemsidan

På startsidan, som också kallas "sök", kan du se andra medlemmar och skicka meddelanden eller visa intresse. Du kan ställa in sökningen efter olika kriterier, såsom ålder och avstånd, men också avancerad sökning med möjlighet att välja bland ett antal filter, exempelvis barn, utbildning, religion, kroppstyp och så vidare. Senare i artikeln får du lära dig fler sätt att träffa andra användare på.

Vi anser att hemsidan är estetiskt tilltalande och lätt att navigera. På vänster sida kan du se de olika funktioner som Zoosk erbjuder, exempelvis att hålla kontakt med andra, skicka meddelanden och se vem som har tittat på din profil. Du får även tips om hur du kan göra din profil mer uppmärksammad.

På startsidan kan du snabbt få tillgång till aviseringar, markeringar, chatt, din profil och inställningar. Att markera din profil är ett bra sätt att göra den mer uppmärksam för andra användare, vilket kan vara ett bra alternativ om du vill börja träffa andra.

Matchning

Att träffa andra användare på Zoosk kräver att du skapar en bra profil. Det betyder att du har flera bilder, verifierar dem och fyller i all tillgänglig information. Det är dock några undantag: inkomst, vikt och andra privata detaljer bör undvikas eftersom det kan uppfattas som obehagligt.

Att hitta andra användare kan ske genom att söka igenom systemet. Du kan filtrera denna sökning efter dina specifika önskemål och då visas en profil i taget. På profilen visas bilder, namn, avstånd och all annan information som den användaren har fyllt i om sig själv. Du kan sedan välja mellan olika val som du vill göra med profilen.

Du kan visa ett intresse, men för att göra det måste du verifiera din profil med ett telefonnummer. Om du vill visa intresse kan du klicka på "smile" eller "like" till höger om användarens bild. Om du inte vill visa intresse, klicka bara på "nästa" högst upp i högra hörnet. Ett annat alternativ är att skicka ett meddelande, så att du kan kontrollera innehållet i meddelandet. Det sista alternativet är att skicka en virtuell gåva med Zoosks egen valuta, till exempel en nallebjörn för 25 mynt eller ett halsband för 80 mynt.

Nästa sätt att interagera med andra användare är en funktion som kallas "karusell". Det är mycket likt den matchningsmekanism som finns på Tinder. Du får se en användare åt gången och se deras bild och ålder, samt ett antal alternativ baserat på intresse. Du kan välja att avvisa personen, visa gillande eller "kanske", eller visa extra intresse genom att klicka på stjärnan högst upp till höger. Notera att dessa alternativ bara är tillgängliga för betalande medlemmar.

Som ett sista alternativ finns det vad Zoosk kallar "SmartVal". Denna funktion använder en algoritm för att hitta personer som är särskilt lämpliga för dig. Att ha en sådan typ av matchningsteknik är en enorm fördel för en dejtingsida, eftersom det blir mindre ytligt. För att dra nytta av den här funktionen måste du svara på ett antal frågor om exempelvis om du skulle kunna dejta någon som har barn och så vidare.

Betala för att bli medlem på Zoosk och använd mynt

På Zoosk finns ett betalningssystem som går att använda även om man har ett gratiskonto. Det betalningsmedel som används heter mynt och kan användas för att skicka gåvor till andra användare, lyfta fram din profil, låsa upp fler matcher i "karusell" eller få bekräftelse när andra har läst dina meddelanden.

Även om ett gratismedlemskap tillåter dig att utföra vissa uppgifter, kommer det med många begränsningar. Detta är en vanlig företeelse på de flesta dejtingsidor. Inte alla tillåter dig att prova tjänsten gratis innan du betalar, men Zoosk gör det. Att ha ett betalt medlemskap ger dig tillgång till att skicka meddelanden och chatta med andra användare, använd SmartVal och se vem som har besökt din profil.

Även om du kanske inte behöver möjligheten att se vem som har besökt din profil och SmartVal, så är det nödvändigt att du har tillgång till chattfunktioner som låter dig kommunicera med andra användare. Detta är något som är vanligt för de flesta dejtingsidor, men det är ändå värt att nämna. För att kunna kommunicera med nya medlemmar måste du ha ett betalt medlemskap. Priset för ett medlemskap varierar beroende på hur länge du väljer att binda dig som medlem - ju längre tid, desto billigare blir det.

Zoosk har tre olika abonnemang att välja mellan. Den första är en månadsåtgång som kostar 250 kronor. Den andra är på tre månader och det är 170 kronor per månad. Det längsta medlemskapet är sex månader som kostar 110 kronor per månad. Även om det inte är det billigaste alternativet, är det ändå en prisvärd tjänst.

Zoosk står gentemot andra dejtingsajter

Vi har bemärkt att det finns många bra aspekter av Zoosk. Till exempel är det lättare att träffa nya användare jämfört med andra dejtingsidor som bara tillåter sökningar. Dessa sökningar kan vara mycket komplicerade eftersom alla profiler visas som miniatyrbilder. Det är inte detta som gäller hos Zoosk, och vi älskar deras matchningsfunktion.

Vi kände att vi behövde ett mer omfattande personlighetstest för att få de bästa resultaten. Att bara svara på ett antal allmänna frågor är inte riktigt tillräckligt för att hitta en person som man verkligen gillar. Vi hävdar inte att det inte går att få till detta med Zoosk, men det kräver att man pratar längre med folk än vad ett djupgående personlighetstest skulle ha krävt. Det finns många dejtingtjänster som använder sig av tester och algoritmer som analyserar svaren och matchar användare. Dessa tester är ofta utvecklade av till exempel psykologer och bygger på forskning.

Zoosk är precis som de flesta andra dejtingsidor inte en svensk tjänst. Det finns dock några som har satsat specifikt på den svenska marknaden, vilket har resulterat i ett större antal medlemmar. Ibland är det så att du inte ens märker att sajten inte är svensk. Vi har dock lite blandade känslor om detta är fallet med Zoosk. Med över 40 miljoner användare runt om i världen kan det vara så att de inte har valt att investera i Sverige, som är ett ganska litet land.

Sajten har ett antal svenska användare, och det verkar finnas många attraktiva singlar på den. Dock är den här sidan inte det bästa valet för svenska användare. Det kan jämföras med sajter som ElitSinglar och Match som är anpassade för den svenska marknaden.

Sammanfattande bedömning

Vi tycker att Zoosk är en bra tjänst för att hitta nya bekantskaper. Sajten är väldigt intuitiv och man kan lätt navigera runt. Du har många alternativ att träffa andra användare. Det borde vara självklart för alla dejtingsidor, men det är inte alltid det är fallet. Det finns ett stort antal svenska användare, vilket är en fördel. Det ska dock nämnas att det finns andra hemsidor som har ännu fler svenska medlemmar.

Priset för tjänsten är även rimligt. Om du väljer det längsta medlemskapet kostar det bara 110 kronor per månad, vilket är mycket lite. Detta är ett ganska förmånligt pris eftersom det krävs ett betalt abonnemang för att kunna kontakta andra medlemmar. Det är också något annorlunda med att man kan köpa mynt som ska användas inne på sidan. Konceptet med gåvor är också unikt, även om du kanske hellre vill använda dina mynt för att lyfta fram din profil eller för att få fler matcher i "karusell".

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.