Recension av Tinder

Tinder är en välkänd programvara som har många användare i Sverige.

Vi tyckte om det här.

  • Många personer har anslutit sig.
  • Få ut mesta möjliga av abonnemanget.
  • Erbjuder både en gratis och en premiumversion.
  • Inga oärliga individer.

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: För de flesta
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja. 55 kr per månad
  • Distribution: Lika könsfördelning
  • Största nackdelen: En del ytlig app

Tinder är den mest populära dejtingappen i Sverige. Det är enkelt att skapa en profil och hitta nya människor. De erbjuder tre olika medlemskap; gratis, plus och guld. Gratisversionen ger dig begränsat antal gånger du kan svepa åt höger under en dag, samt annonser och du kan bara se andras profiler. Det har fått ett rykte att vara mindre seriöst än andra webbplatser som Match.com eller ElitSinglar, men vi har testat det för att veta om det är sant.

Vi kommer att undersöka närmare hur Tinder fungerar och värdera olika aspekter och funktioner. Vi kommer också att undersöka de fördelar som finns med den här dejtingtjänsten, såväl som nackdelar.

Alternativa val till Tinder

Skapa ett konto och hämta appen

Tinder är tillgänglig för nedladdning på App Store eller Google Play Store för både mobil, surfplatta och PC utan kostnad. Genom att skapa ett konto måste du bekräfta det med ett telefonnummer, vilket minskar risken för att stöta på oäkta profiler.

När du inleder skapandet av din profil kan du lägga till så många som sex bilder, namn, ålder, vad du jobbar/läser och en kort presentation om dig själv. Du behöver inte uppge några uppgifter som du inte vill inkludera. Vi kommer att gå igenom några riktigt bra råd och tips senare i denna artikel för att hjälpa dig att bygga den perfekta Tinder-profilen.

Du kan förbinda Tinder med både Spotify och Instagram, vilket ger den som besöker din profil ett större inflytande. Vi uppmuntrar dig att göra detta och det är inte heller en exkluderande tjänst. När du skapar en användare finns det ett brett urval av kön och sexuella läggningar att välja mellan.

Tinder är öppet för alla åldrar, men det är värt att notera att de flesta användarna är under 35. Om du är äldre skulle du sannolikt få bättre resultat på mer traditionella dejtingsidor, där det ofta finns fler äldre medlemmar.

På vilket sätt träffar du personer via Tinder?

Innan du börjar leta efter potentiella dejter måste du bestämma vilka typer av personer du vill träffa. Det kan handla om kön, ålder och hur långt bort de ska bo. När du har ställt in dina önskemål kan du börja svajpa. Detta innebär att du får se andra människors bilder och information, och att du senare kan välja att dra åt höger eller vänster. Om du svajpar åt höger betyder det att du gillar personen.

Om du väljer att inte gå vidare med personen så svajpar du åt vänster. Om båda personerna svajpar höger mot varandra så matchar de och kan nu prata med varandra. Utan premiumversionen så kan du inte se vem som har svajpat höger på dig. Vi kommer att diskutera detta längre senare.

Med den gratis versionen av Tinder finns det en gräns på 100 rättssvajpningar per dag, vilket är ganska generöst. Det är helt upp till dig som användare att bestämma vem du vill svajpa åt höger för, men vi vet att många väljer att göra det för alla de ser.

För att göra processen mer effektiv är det bra att utvärdera de som har swipat höger på dig. Eftersom Tinder är mer fokuserat på utseende än andra dejtingappar kan det också vara ett bra alternativ att försöka lära känna människor genom chattar.

Tinder har olika nivåer av medlemskap.

Inom en cirkel med en radie av 50 kilometer.

Tinder Plus erbjuder många extrafunktioner. Den största fördelen är ett obegränsat antal "högersvajp". Du har också möjlighet att ångra ett vänstersvajp om det skulle ske av misstag. Det är en väldigt användbar funktion, eftersom detta faktiskt är något som händer mer än vad man tror.

Du har också möjligheten att "supergilla" upp till fem personer per dag. När din profil dyker upp, kommer den person du valt att se det. Du får också ett "boost" varje månad som gör att dina profiler kommer först när andra swajpar. Du kan också välja att titta på profiler från världen över, och du slipper samtidigt reklam.

Tinder Gold ger dig samma fördelar som Tinder Plus, plus ännu mer. Den största fördelen är att du kan se vem som har gillat dig innan du bestämmer dig för att swipa höger eller vänster.

Flera skäl gör att folk väljer guld framför plus, eftersom det minimerar mödan med att hitta lämpliga kandidater. Du får också tillgång till “Toppval för dig”, som innehåller nya profiler varje dag som är noggrant utvalda av Tinder. Det här gör det bekvämare att hitta personer som passar just dig.

Tinder har en funktion som gör det möjligt att chatta.

När du och en annan person uppskattar varandra och “matchar”, får ni chansen att konversera med varandra via chatten. Du kan ta en titt på en sida med nya matchningar som du ännu inte har chattat med, samt en historik av de du har pratat med.

Du behöver inte svara på ett visst sätt eller inom en begränsad tidsram, båda parter har möjlighet att avsluta matchningen när som helst. När du chattar med någon har du tillgång till att skicka gifs, men inte att skicka bilder från din kamerarulle, vilket tidigare var ett alternativ, men som nu har tagits bort.

Rekommendationen är att inte ta chattandet på Tinder för seriöst och att hela tiden försöka ha kul. För att sticka ut från andra matchningar är det bra att skapa en personlig profil och att inte ställa för många frågor. Om du är en man så kommer du ofta inte att få det första meddelandet. Bästa möjligheten att lyckas på Tinder är att skriva det som kommer naturligt och att slappna av och ha roligt under processen.

Att få en dejt via Tinder är inte så svårt, eftersom du redan har tagit ett steg när du har matchats med någon. Efter att ni har pratat lite kan du föreslå någonting avslappnat, som en promenad, ett glas vin eller en kopp kaffe.

Många kan känna sig obekväma med att ha deras första träff med någon de träffat online hemma hos dem. Du vill förmodligen undvika att vara instängd i flera timmar, eftersom detta kan skapa en stor press för båda parterna. Spara den trerättersmiddagen till en dejt när ni lär er bättre känna varandra.

Vad är det bästa sättet att få fler träffar på Tinder?

Eftersom du ofta får begränsad tid från den person som väljer att svajpa åt antingen höger eller vänster på din profil är det viktigt att den är stark. Det finns vissa saker som får människor att automatiskt välja att svajpa åt vänster och det är bäst att undvika dem. Det kan variera från person till person, men det finns några grundläggande saker som du absolut inte bör ha med i din Tinder-profil.

För att få ut mesta möjliga av dina foton är det viktigt att du tar tillräckligt med bilder så att de som tittar på dem får en klar bild av dig. Vi rekommenderar minst fyra bilder av hög kvalitet som visar olika saker. Till exempel ett porträtt, en bild där du gör något du tycker om och en bild som är lite roligare. Undvik selfies, spegelbilder och foton av dålig kvalitet.

Se till att ha bilder av andra personer bakom dig så att man förstår vem du är. Undvik att ta bilder som är för ytliga. Även om du kan ha lagt mycket tid på att träna eller äta hälsosamt, är det inte attraktivt för många att visa sig utan kläder på bilder.

Vi rekommenderar att hålla din profilbeskrivning kort. Du behöver inte skriva en hel uppsats om dig själv eller varför du är på Tinder. Försök att hålla det lättsamt och skriv ett "roligt fakta" om dig själv och varför man ska svajpa åt höger. Undvik att skriva något ytligt som att du tjänar mycket pengar eller något som blir för seriöst. Det är bäst att ha kul under processen om du vill ha framgång på Tinder.

Tinder kontra andra dejtingappar

Tinder utvecklades ursprungligen som en mobilapp, vilket skiljer den markant från andra traditionella dejtingsajter. Den har fått ett starkt rykte för att inte enbart handla om dejting, utan också om underhållning. Det beror på att det är väldigt lätt att skapa ett konto och svajpa runt som ett spel. Tinder sticker också ut på grund av att den är mer ytlig än andra dejtingsajter.

Bilder är det viktigaste att se på, eftersom det inte finns någon som swajpar åt höger baserat på saker som skolan du gick till. Det finns också användare som inte är intresserade av att hitta en partner, utan för att få fler följare på Instagram eller allmän bekräftelse. Men det finns fortfarande många seriösa personer som söker efter samma sak som du. Det finns också en stor population av användare på Tinder, vilket är mycket fördelaktigt.

Dejtingsidor som ElitSinglar och Match har långa, specifika personlighetstester för att hjälpa dig att hitta personer som är lika dig och som har samma värderingar. På Tinder är inte detta fallet och du skannar hela listan av användare som passar in i de kriterier du har valt. Detta kan ha både för- och nackdelar. Du behöver t.ex. vara förberedd på att misslyckas mer på Tinder, men samtidigt kommer du att stöta på fler möjliga matchningar.

Sammanfattning

Tinder är tillgängligt både som app och webbplats, men det är mobilappen som är mest lämplig att använda. Det som gör Tinder unikt är antalet användare som de har, vilket ingen annan tjänst kan mäta sig med. Det är dock viktigt att poängtera att majoriteten av användarna är ungdomar.

Om du önskar en dejtingtjänst med mindre tryck och som är enkel att använda, är Tinder ett utmärkt val. Med betalade medlemskap kan du ha tillgång till ett antal verktyg som gör det lättare att få matchningar. Denna tjänst är också passande för dig som söker något mer avslappnat eftersom de flesta användare inte tar Tinder på lika stort allvar som en traditionell dejtingtjänst.

Vad man bör leta efter och förvänta sig från en dejtingtjänst är ibland negativa aspekter vid användandet av Tinder. Man måste vara beredd på att man inte alltid får svar från en match, eftersom det finns användare som inte är där för att träffa någon.

Vilken effekt detta har på en person varierar. Andra tjänster erbjuder mycket mer som man kan skriva in om sin egen personlighet och värderingar. Med gratisversionen är tjänsten dock begränsad, men om man väljer att betala är medlemskapen inte särskilt dyrt. Om man är över 30 år är dock de betalda medlemskapen dyrare.

Tinder är ett bra ställe för att hitta en partner, även om det kan ta lite längre tid än till exempel på Match.com. Förutsatt att du inte blir påverkad av att det finns användare som inte är ute efter en partner, är detta ett bra alternativ. Det är också ett utmärkt val om du är nyfiken på dejtingtjänster, eftersom tjänsten kör med en klackspark.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.