Tinder-tips

De attraherande aspekterna med nätdejting kan ibland göra det svårt att avstå. Innan man börjar på någon dejtingsajt är det viktigt att vara medveten om vad som krävs. Detta inkluderar att lägga upp bilder av sig själv, att kommunicera med personer man inte känner, och att möta någon helt okänd på en främmande plats.

Många har svårt att veta vad de ska göra för att lyckas på Tinder och andra dejtingappar, och har därför inte haft så stor framgång. Det är inte så att andra personer tycker att du är oattraktiv om du inte haft någon tur på Tinder, så förtvivla inte.

Många människor är oroliga när det kommer till att skapa en attraktiv Tinder-profil. Ofta sker detta därför att personen har dåliga bilder, använder konstiga ord i sin presentation eller skriver tråkiga saker. För att hjälpa dem har vi skapat den här artikeln som ger olika tips på hur man skapar en bra profil.

Luckily, there is something that can be done about all of this.

Det behöver inte behöva vara helt utmärkt

Att börja med Tinder och andra dejtingsidor behöver inte vänta tills du har fått de bästa bilderna eller att du vet precis vad du ska skriva. Det är viktigt att tänka på att ingen är perfekt när det kommer till detta och att det är helt okej att göra misstag.

Kom ihåg att personen på andra sidan också är på jakt efter någon att dejta, så det är inte så att det är förbjudet att begå misstag. Om du gör de viktigaste sakerna rätt så är stor del gjort.

Först tittar vi på vilka bilder som ska användas, sedan går vi igenom vad man ska skriva i sin Tinder-bio och slutligen diskuterar vi vad man bör tänka på under konversationen.

Tinderbilder

Bilder är otroligt viktiga när det gäller nätdejting. Det är ingen överraskning att de är den viktigaste delen för om man lyckas eller inte på Tinder. Eftersom man vet så litet om den andra personen vid nätdejting, så är bilderna det enda man har att förlita sig på som ett första intryck.

Här bryter många mot reglerna, och om man vill se detta kan man titta på bilderna i sin egen Tinder-profil eller låna andra könets profil.

Det är uppenbart att vi alla har olika preferenser när det gäller vad vi tycker om i bilder. Några är naturliga skönheter som får mer matchningar än de andra på Tinder. Det är den hårda verkligheten.

Vi som inte ser så mycket ut som professionella modeller måste lägga lite mer tid och jobba lite hårdare på våra bilder, men det är helt möjligt att skapa fantastiska bilder som får massor av gilla-markeringar.

Du bör undvika detta

Vilka bilder ska undvikas? Det finns många olika typer som bör undvikas, allt från det uppenbara till det som är mer komplext.

Börja med att komma ihåg att det är aldrig ett bra val att använda selfies. Speciellt selfies tagna i ditt eget hem, som till exempel selfies i badrummet, är något av det värsta man kan välja.

Några selfies kan vara underhållande och ibland kanske passa som en bild på Tinder, men det är förmodligen bäst att inte använda dem.

Många är av den uppfattningen att man bör undvika att ta bilder med någon av det motsatta könet, speciellt om det är en fotografi av dig och en annan person. Det kan lätt skapa intrycket att du är i ett förhållande med den andra personen. Så det är bäst att undvika den här typen av situation, oavsett hur bra bild det skulle bli.

Det är helt acceptabelt att ha bilder med andra, men bör undvika att ha bilder med personer av olika kön. Det är fördelaktigt att ha bilder där man har roligt med flera personer, särskilt när man själv är i fokus.

Många gör ett misstag när det kommer till bilder. De har ofta några bilder där de tycker att de ser bra ut, men kvaliteten är inte alltid den bästa och ofta är det svårt att se hela ansiktet eller liknande.

Att ha klara och högupplösta bilder av dig själv är av största vikt. Om du inte är tydlig på dina bilder riskerar många att tro att du har lågt självförtroende eller försöker dölja något, vilket gör det lättare att swipa bort dig. Det är vanligt att människor har bilder på halva ansiktet.

Försök att inte använda selfies, bilder som bara visar dig med någon av det motsatta könet eller suddiga bilder som inte ger en tydlig bild av hur du ser ut.

Vikten av estetik är stor

Vad som är avgörande för det visuella utseendet på bilden är hur man ser ut fysiskt, det vill säga hår, ansikte, kläder och dylikt. Det är imponerande hur mycket en person kan förändras beroende på om personen har skött om sig eller inte. Det finns mycket att ta hänsyn till här och vi kan nämna några exempel nedan...

Har du gjort allt du kan för att få ditt hår att se så bra ut som möjligt? Var det länge sedan du gick och klippte dig? Om du är kill, har du skött ditt skägg? Om du är tjej, har du använt för mycket smink eller något annat? Är passformen på dina kläder perfekt? Matchar färgerna på kläderna din hudton? Undviker du kläder med stora tryck som kan ta fokus från ditt ansikte?

Det är viktigt att inte ta några genvägar här. Även om det inte är så mycket konkurrens på Tinder, är konkurrensen fortfarande tuff nog för att du inte ska lyckas om du inte har justerat dessa saker. Om du har haft tur med din utseende kan det vara ett undantag, men även då skulle det inte vara klokt att ignorera dessa saker.

Förringa inte betydelsen av kroppsspråk och ansiktsuttryck

De flesta är inte medvetna om den estetiska effekten som ansiktsuttryck och kroppsspråk har.

Kroppsspråk är betydelsefullare än de flesta personer förstår. Om en man har en kroppsställning som uppvisar rädsla eller osäkerhet, kan det tolkas som att han inte uppfyller kvinnors förväntningar på manlighet. Om en kvinna inte har ett öppet ansikte eller tillgängliga bilder, kan det ses som att hon saknar kvinnlighet och värme, som kan stöta bort många män.

Att ha olika ansiktsuttryck på dina bilder är viktigt. Försök att le på några bilder och se mer allvarlig ut på andra. Det är dock inte ett måste att ha olika ansiktsuttryck, det viktigaste är att du inte ser sur ut på alla dina bilder. Att le på alla dina bilder är inte nödvändigtvis negativt, om du är en glad och positiv person.

För att få ett bra resultat när det gäller ansiktsuttryck och kroppsspråk är det nödvändigt för män att balansera styrka och värme. Det innebär inte att du ska visa att du är en man genom att lyfta vikter på bilden, utan att du ska ha ett sunt kroppsspråk och komplettera det med ett leende eller liknande. Detta är bara en riktlinje, så det är inget fel med att ibland visa mer värme och ibland visa mer styrka.

Försök att inte använda så kallat "se-så-snäll-ut-som-jag-bara-kan-kroppsspråk". Detta innebär att man lutar sig mot kameran eller har ett ansiktsuttryck som ser vädjande ut. Detta är inte attraktivt för någon, både flickor och killar.

Ge inte bakgrunden kort

Könet du söker efter betraktar bakgrunden som en mycket viktig faktor. Genom dina bilder kan du visa lite av din personlighet, men om de är alla tagna i din lägenhet kommer den inte att avslöja mycket om dig.

Inkludera bilder av dig själv och dina intressen. Det spelar ingen roll om det är en bild av dig på en semesterresa till Brasilien eller London, eller om du är ute i fjällen eller skogen, på stan med vänner, eller på ett berg under sommaren, på en skidresa, på landsbygden eller ett fält - det viktigaste är att du visar att du är en person som lever ett aktivt liv fyllt av intressanta och spännande upplevelser.

Om du bara visar bilder av dig själv i vardagsrummet, pojkrummet eller källaren, så ger du intrycket att du inte gör något spännande, vilket är som att bjuda in att bli ignorerad.

Allt vi hade tänkt att skriva om bilder är nu slutfört. Det finns så mycket man kan skriva att det är omöjligt att täcka allt. Vi kommer dock att också diskutera Instagram lite.

Koppla upp dig till Instagram

Detta är ett mycket effektivt sätt att nå ut, speciellt om man är man. Emellertid kräver det en hel del arbete. På Tinder kan du knyta ihop din profil med Instagram, så att människor som tittar på din Tinder-profil kan även se din Instagram-profil, förutom de bilder som visas på Tinder.

Att ha en bra Instagram-profil, med bra bilder på dig själv och ett gott liv som visar att du har många vänner, likes och följare, är en extra bonus som kan göra det lättare att lyckas på Tinder. Men det kan ta upp till ett år eller mer att bygga upp en sådan profil, så det är inte för alla. Glöm inte att det inte är nödvändigt att ha en Instagram-profil för att lyckas, utan det är mer av ett plus.

Är det nödvändigt att se en film?

Att ange en bio under dina bilder kan göra stor skillnad för dina matchningsresultat på Tinder. Forskning har visat att det kan ge en stor boost, men det är ändå viktigt att minnas att det är lättare att förstöra dina resultat än att få en otrolig boost. Betydelsen av en bio blir dock mindre om du har dåliga bilder, och du kommer inte att få likes om du har bra bilder men ingen bio.

Om du vill skriva något, vara då kort och rolig. Det finns inget krav på att man ska skriva något seriöst om sig själv i bion, och om du gör det kommer du att se ut som om du är desperat. Vi rekommenderar att du bara skriver en lättsam mening om du bestämmer dig för att ha något, eller helt enkelt strunta i att ha något alls.

Vilket ämne bör jag belysa?

Vad man bör skriva är ofta en svår fråga. Det kan vara svårt att avgöra vilken strategi som fungerar och vilken som inte gör det. Ska man ta det på allvar eller bara skämta? För de flesta ligger svaret nog någonstans mitt emellan.

När det gäller vad man bör skriva är detta ett område där det är svårt att ge bestämda råd. Vissa kan hitta något som fungerar för dem, medan andra kan trivas bättre med något annat. Ta också hänsyn till hur dina bilder ser ut och säkerställ att det som du skriver stämmer överens med bilderna. Om du har bilder som visar att du är väldigt snäll bör det inte vara konstigt om du inte försöker att framstå som nonchalant i konversationen.

Det du skriver som första budskap är avgörande för om du kan föra vidare samtalet. Om du är en kille bör du inte bara säga "hej" eller "du ser intressant ut". Det kanske fungerar, men det som är bäst är att skriva något mer eller ställa en uppföljningsfråga.

Du kan visa din uppskattning för den personen genom att lämna en kommentar på en av deras bilder eller något om dem. Alla njuter av att prata om sig själva, så det kan vara ett bra sätt att få en konversation igång.

Allt som allt går det bara ut på att uppföra sig normalt och inte vara desperat. Om samtalet börjar bli tråkigt kan den andra personen ta initiativ. Man är på Tinder för att ha kul, så det är inte särskilt intressant att svara på frågor om vilken utbildning man har, vilken färg lägenheten har, eller vilken tandkräm man använder.

Försök att guida samtalet till mer lättsamma, gripande och intressanta ämnen. Men glöm inte att man måste ge sig själv tillåtelse att ibland inte lyckas och ta hjälp av tiden.

Se till att inte uppträda som löjlig. Om det bara är skämt och fjollor, kommer det att vara svårt för den andra personen att se dig som en seriös person.

Det är viktigt att påpeka att du bör förbereda dig på att vänta lite för att få svar. Det kan ske snabbt, men det kan ta upp till ett par dagar. Var därför tålmodig och undvik att skicka ytterligare meddelanden om du inte fått något svar. Det innebär inte att den andra inte är intresserad, utan bara att den har mycket att göra och svarar dig senare. Om du skriver mer kan det verka som att du är desperat.

Du behöver inte känna press att omedelbart svara när du får meddelanden. Det är dock en bra idé att hålla konversationen igång från början genom att svara relativt snabbt, baserat på tidigare erfarenheter.

När ska jag göra det första steget och bjuda ut någon på dejt?

Det kan vara utmanande att börja diskutera att man bör mötas. Som ett riktlinje bör du inte vänta för länge på att ta initiativ, samtidigt som man bör undvika att känna sig för desperat. Personen på Tinder är där för att hitta någon att dejta, men de vill också veta något om dig innan de är beredda att träffa dig.

Det är inte nödvändigt att prata länge innan man planerar att träffas. Det räcker ofta med ett lättsamt samtal för att bestämma att ses. Man behöver inte ta upp detaljer under flera dagar eller veckor innan man inbjuder den andra personen.

Kort och gott, ett förslag kan vara: "Vill du träffas över en öl eller kaffe?" eller "Vill vi hitta på något roligt tillsammans?". Det viktigaste är att du är ärlig och uppriktig, och det är oftast den andra personen som har bestämt sig redan om de vill träffas.

Om den andre inte svarar betyder det inte nödvändigtvis att de inte är intresserad. Det kan också innebära att personen har mycket att göra, har planerat en annan dejt från Tinder, är på Tinder för att bara chatta och/eller få bekräftelse, eller något annat. I så fall kommer det inte att bli någon dejt för dig, men det finns mycket att välja på.

För att träffas skulle det vara bra att föreslå något enkelt, som exempelvis en fika på ett kafé, en tur på stan eller en öl på en pub.

Avslutande tips

Vi planerade att skriva om Tinder-tips i första omgången. Det finns massor att skriva om detta ämne, och vi kommer att dela med oss av mer information om det senare.

Att avsluta med både ett stöd och en vilja att hålla fast vid sina mål är viktigt. Försök att få ett bra uppsving och vara lite envis när du följer dina mål.

Konkurrens på Tinder är tuff och att köpa en boost kan hjälpa dig att få fler likes. Det kostar pengar, men det kan fortfarande löna sig eftersom du har större chans att hitta några attraktiva singlar att bjuda ut på dejt. Du behöver inte lägga ut så stora summor, men att få en boost någon gång i veckan på kvällstid kan göra stor skillnad.

Det är viktigt att betona att man måste vara beredd på att Tinder kan vara en svår miljö. De som är på Tinder känner inte till dig, och har inget intresse av att du ska ha det bra. Därför är det vanligt att man inte får något svar, och ibland kan personerna som svarar vara ohövliga. Många kommer att avsluta konversationen plötsligt, och även ställa in dejten precis innan det är dags att träffas.

Tinder fungerar såhär och om du inte kan hantera det är det inte något för dig. Det är viktigt att komma ihåg att om du bara matchar och pratar med en person åt gången kan det bli svårt att få till en dejt. Det är det som många kallar för ett "numbers game", även om inte alla tycker om att erkänna det.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.