Recension av Singles50

Singles50 är exklusivt för personer som är 45 år eller äldre

Vi tyckte om det

  • För dig som är 45 år eller äldre
  • Många personer i Sverige är medlemmar.
  • Both the free and paid versions are available.
  • Lätt att använda.

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Det mesta
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja
  • Distribution: 57% kvinnor 43% män
  • Största nackdelen: Passar inte medlemmar under 45 år

Många yngre personer som letar efter en flirt eller efter någon att starta ett seriöst förhållande med, vänder sig till online dejting. Dessvärre går inte alltid allting som planerat och skilsmässor är vanliga också i dagens samhälle. Därför finns det många äldre som även de försöker hitta någon att dela livet med. Men, var kan dessa personer över 50 hitta den rätta?

När man tittar närmare på det finns det stora skillnader mellan möjligheterna för unga och mogna vuxna. De yngre kan ha många olika aktiviteter, byta jobb ofta och träffa nya människor. Människor över 50 år är vanligtvis redan i en etablerad livsfas, där de inte träffar nya personer på samma sätt. Därför är en dejtingsajt som Singles50 så pass perfekt för den äldre generationen.

Singles50 har ofta blivit betecknat som den bästa dejtingsidan för personer över 50 år i Sverige, och det är i alla fall den mest välkända. Som namnet antyder är de flesta på den här webbsidan 50 år eller äldre. Om du är i denna åldersgrupp och söker efter en partner, är Singles50 ett utmärkt alternativ för att slippa bläddra igenom profiler från yngre individer som inte är relevanta för dig.

Många har hört talas om Singles50 som datingsida, men inte alla vet mycket om det. Vi kommer att undersöka allt som är viktigt på den här sajten, allt från att skapa ett konto till att skicka det första meddelandet. Det kan vara just detta meddelande som leder till att du finner den partner som du vill spendera resten av ditt liv med.

Kort om Singles50

Singles50 webbplats

Singles50 är en dejtingsida som har sitt fokus på personer som är över 50 år. Trots att de inte är nödvändigtvis exakt 50 år har denna åldersgrupp uppvisat stort intresse för tjänsten i Sverige, vilket har lett till flertalet framgångsrika resultat. Att fokusera på en specifik målgrupp, i det här fallet personer som har fyllt 50 år, har verkligen visat sig vara framgångsrikt.

Singles50 strävar efter att bryta ned det tabu som finns kring att dejta när man är över 50 - många tror att man slutar dejta när man når den åldern. Genom deras datingsida har många lyckats hitta sin perfekta partner. Om du är över 50 och söker efter en flirt eller någon att dela resten av livet med, kan Singles50 hjälpa dig att hitta det du söker.

Tjänsten är byggd på enkel teknik för att anpassa varje funktion för målgruppen. Ingen stor teknisk förståelse krävs, vilket är till fördel för äldre. Navigeringen på deras webbplats är också smidig och lätt, vilket är bra oavsett ålder.

Singles50 ger sina användare möjligheten att snabbt skapa en profil för att dejta online. För personer över 50 år ger detta nätverk en stor möjlighet att hitta en partner eftersom det har byggts upp under många decennier. Registrera dig på en plattform som är speciellt avsedd för över 50-åringar och dina chanser att hitta den rätta ökar. Och det bästa av allt, Singles50 stöttar dig hela vägen.

Processen för att registrera sig

En tråkig sanning är att registreringen kan skrämma bort många från att börja nätdejta. Singles50 tycker detta är bedrövligt, så de har gjort det möjligt att göra denna process så enkel som möjligt. Detta innebär att de har tagit bort överflödiga steg som tar längre tid. Hela processen tar bara mellan 15 och 20 minuter.

För att starta processen måste du fylla i ett formulär på Singles50. På deras webbplats måste du fylla i grundläggande information om dig själv, såsom namn, ålder och e-postadress. När du har slutfört detta måste du svara på de viktiga frågorna. Dessa kan vara ganska personliga, men de är nödvändiga för att algoritmen ska kunna presentera dig för personer som är lämpliga för dig.

Processen för Singles50 ger dig 34 frågor som hjälper dig att få en bättre förståelse för dig själv och vad du letar efter. Dessa frågor är framtagna för att ge dig en insikt i din personlighet, vad du gillar att göra och vad du förväntar dig av en kärlekspartner. Detta är ett genomsnittligt antal frågor som ställs på en datingsida vid registreringsprocessen.

När du har svarat på frågorna är registreringen fullbordad. Därefter skickar Singles50 dina första matchningar direkt till dig. Dessa matchningar är baserade på dina svar till frågorna, så det är viktigt att vara ärlig när man svarar. Algoritmen är bra på sitt jobb, så länge du också gör ditt. Du kan också bläddra bland andra profiler även om algoritmen inte föreslår dem för dig.

Singlar50:s egenskaper

Efter att du har slutfört registreringen kan du se olika matchningar. Tyvärr är det nödvändigt att använda prenumerationen för att få tillgång till resten av funktionerna, vilket är vanligt bland stora dejtingsajter. Funktionerna för Singles50s gratisversion är begränsade till registreringen, uppdatering av profilen och få förslag från andra profiler.

Att få många kontaktförslag kan locka dig att prenumerera på en betaltjänst som ger dig tillgång till fler funktioner, inklusive möjligheten att skicka meddelanden till andra medlemmar. Personer över 50 år säger att det är spännande att skicka ett meddelande, och med Singles50 kan du skicka obegränsat med meddelanden.

Om du vill göra ditt liv lite mer intressant, eller bara dela med dig av mer av dig själv, kan du ladda upp specifika bilder till ett galleri. Oavsett vilken typ av innehåll du laddar upp eller skickar till andra användare på Singles50 kan du vara trygg med att all kommunikation är säker och krypterad.

Trots alla möjligheter som Singles50 ger är det ingen tvekan om att den bästa upplevelsen kommer när du skapar ett konto. Algoritmen som baseras på de 34 frågorna är både den bästa och den mest användbara funktionen. Det är i slutändan den som hjälper dig att hitta den rätta personen.

Medlemskap

Många som söker sig till nätdejting överraskas av det stora antalet medlemmar som finns att välja bland. Det finns starka skäl att anta att det finns större chanser att träffa den rätta för de som söker på nätet, då man då kan ta sig utanför vänskapskretsen och hitta den perfekta partnern. Detta är en av anledningarna till att så många människor idag väljer att dejta via nätet.

En stor medlemsbas är inte avgörande för en datingsida. Kvalitet överträffar kvantitet, och detta är viktigt att tänka på när det gäller Singles50. Det spelar ingen roll hur många medlemmar en sida har om de flesta inte är i din åldersgrupp när du letar efter någon över 50 år.

På grund av det faktum att Singles50 har 60 000 aktiva medlemmar i Sverige är det inte en anledning att dra sig tillbaka. Det är färre än vad som hittas på många andra stora datingsidor, men det är helt enkelt för att Singles50 riktar sig mot en så specifik målgrupp. Om du söker efter någon som är över 50 är antalet medlemmar på Singles50 helt lämplig.

En stor del av dejtingsajterna har problem med att det bara är få kvinnor som registrerar sig, jämfört med antalet män som är medlemmar. Singles50 har dock lyckats locka båda könen, vilket har resulterat i en jämn könsfördelning runt 50/50. Det betyder att både män och kvinnor har möjlighet att hitta en partner.

Singles50 abonnemang

När du har slutfört registreringen måste du, som tidigare nämnts, välja en prenumeration för att få tillgång till alla funktionerna hos Singles50. Det kan vara svårt att bedöma värdet av tjänsterna på dejtingsajter, eftersom du aldrig kan veta om du kommer hitta kärleken på dem. Det bästa rådet att ge är att jämföra priser på olika datingsidor och sätta en budget som du håller dig inom.

Singles50 är inte det mest ekonomiska valet på marknaden, men priset är ändå i linje med förväntningarna. Företaget erbjuder större rabatter för längre prenumerationer, som är ett vanligt inslag bland dejtingsajter. Skillnaden mellan det kortaste och längsta alternativet är ungefär 200 kr. per månad.

Om du skriver upp dig för Singles50 under tre månader kommer det att kosta dig 499 kr. per månad. Om du dock väljer att registrera dig i ett helt år är prisskillnaden betydande, du får då ditt medlemskap för 299 kr. per månad. Som ett mellanalternativ kan du skriva upp dig för 6 månader, vilket då kostar 399 kr. per månad.

Att avgöra vilket alternativ som är bäst att välja är inte lätt. Men om du väljer en 12-månadersprenumeration och hittar kärleken direkt kommer det att vara ett gott val. Det bör även nämnas att månadspriset för 12-månadersprenumerationen hos Singles50 är rimligt, även om priset inte är det mest betydelsefulla.

Singles50 sätts i jämförelse med andra webbplatser

Äldre personer har tillgång till en rad alternativa webbplatser för nätdejting under åren. Singles50 och 50PlusMatch jämförs som de bästa eftersom dessa två står ganska ensamma inom den här nischen i Sverige. 50PlusMatch ger färre medlemmar och funktioner jämfört med Singles50. Det är uppenbart att 50PlusMatch är den yngsta i det här fallet.

Om du söker efter personer över 50 år att dejta på nätet finns det andra dejtingsidor som även har personer i den åldersgruppen. Sidor som Match.com, ElitSinglar och C-Date kan erbjuda personer i över 50-årsåldern. Det stora problemet är dock att man måste söka igenom ett stort antal irrelevanta profiler för att hitta de som man faktiskt är intresserad av.

Skapande av profilen

Lägg gärna lite tid på att skapa en attraktiv profil på Singles50. Det kan vara lätt att lägga fokus på att söka igenom andras profiler, men kom ihåg att det är lika troligt att din drömpartner är intresserad av att se din profil som att du är intresserad av att se deras. Singles50 erbjuder många olika sätt att skapa en unik profil och verkligen sticka ut från mängden.

För att maximera din profil på Singles50 är det viktigt att skapa en fängslande och lagom lång beskrivning av dig själv, samt att ladda upp en högupplöst bild som visar hela din kropp. Se till att le, vara positiv och se till att dina bilder är tilltalande - det är något som andra datingsidor också erbjuder, så det är inget förvånande. Utnyttja Singles50:s riktigt bra funktionalitet på denna punkt och få din profil att skina!

Sammanfattning

Singles50 är ett utmärkt val för dejting för singlar över 50 år. I Sverige är det kanske den enda sajten som erbjuder en seriös nätdejting för äldre. 60 000 aktiva användare attraheras till sajten, vilket är ett bevis på dess popularitet. Män och kvinnor över 50 år fördelas jämnt på sajten, vilket ger stora möjligheter att hitta kärleken.

Datingplattformar som Match.com, ElitSinglar och C-Date kan erbjuda ett större medlemskap och fler funktioner. Men det viktigaste att tänka på för dig som är över 50 är att den utvalda datingsidan och dess medlemmar är anpassade för din åldersgrupp. På detta område har Singles50 en perfekt träff.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.