En heltäckande guide till att få framgång med nätdejting

Nätdejting

Är du intresserad av att börja dejta och är du beredd att möta någon? Då kan det vara lättare än du tror att påbörja nätdejting. Ta del av denna kompletta guide för hur du lyckas med nätdejting, inklusive hur du skapar en bra profil.

Varför ska du börja träffa någon online?

Nätdejting kan vara en stor fördel om du har en trafikerad vardag med både barn och jobb. Det är inte alltid lätt att hitta en barnvakt för att gå ut och träffa nya människor, men med nätdejting kan du ta chansen att hitta någon från din egen soffa. Det är bekvämt, tryggt och du kan göra det när som helst.

Nätdejting ger dig fördelen att du kan använda personlighetstester för att hitta en lämplig partner för dig. Dessa tester hjälper dig att hitta personer som har liknande värderingar och önskemål som du själv, vilket gör det enklare att välja vem du vill skapa kontakt med.

Vilken är den vanligaste formen av nätdejting i Sverige?

Att dejta online är alltmer vanligt i Sverige. Det är svårt att uppskatta hur många som är medlemmar på seriösa dejtingsidor, men exempelvis uppger ElitSinglar att de har 300 000 användare i Sverige , medan Match.com anger en siffra på över 600 000 användare.

Många svenska dejtingsidor har en ganska jämn fördelning mellan män och kvinnor. Skillnaden är dock ofta i åldersgrupperna. Tinder och Happn är bra exempel på dejtingappar som är populära bland yngre användare medan Match.com passar bäst för de som är mellan 25 och 55 år. Det finns även dejtingsidor som riktar in sig på specifika målgrupper som gör det enklare för dig att hitta någon som matchar dina önskemål.

Hitta en dejtingsida som passar just dina behov

Att lyckas med onlinedejting kräver att du väljer rätt dejtingsida. Börja med att avgöra vad du själv söker efter. Vill du träffa någon för en enskild dejt med lite flirt eller letar du efter din framtida livskamrat? Det finns en dejtingplattform som passar alla typer av önskemål.

Most dating websites offer free membership to try out the platform and the various features so you don't have to pay until you get a closer look at all the services and features available.

Vi rekommenderar att du undersöker flera olika tjänster för att avgöra vilken målgrupp de är inriktade mot. Är den avsedd för äldre? Yngre? Är den fokuserad på seriösa relationer?

ElitSinglar är en dejtingtjänst som speciellt riktar sig till individer med högre utbildning som söker efter ett ärligt och långvarigt förhållande.

Se upp för bedrägerier och oäkta dejtingprofiler

Tyvärr förekommer bedrägerier överallt på nätet, även gällande dejtingsidor. För att ha en så trygg upplevelse som möjligt bör du välja en större och seriös dejtingsida som kontrollerar alla nya profiler. Trots detta bör du fortfarande vara försiktig. Professionella bedragare är utbildade för att lura dig, så om någon verkar för bra för att vara sann är det bäst att hålla extra koll.

Vanliga bedrägerier sker genom att någon som är partner till dig ber dig att skicka pengar för att betala för deras resa till dig, eller att de behöver hjälp med att finansiera någon som är i nära släkt med dem. Du bör aldrig lämna ut känslig information eller skicka pengar till någon som du inte har träffat. Om du upplever att någon har ett sådant beteende, är det viktigt att du rapporterar dem så snabbt som möjligt för att avslöja eventuella bedrägerier.

För att ha framgång med nätdejting, hur skapar jag då en bra profil?

En effektiv profil bör innehålla både personliga och välformulerade detaljer. Fokusera på vem du är som person och inte vad du letar efter. Texten behöver inte vara så lång men gör den detaljerad. Avslöja inte allt, utan skapa ett intresse hos läsaren så att de vill ta kontakt.

Vill du ha ett stöd för att göra din dejtingprofil? Titta gärna runt på andra dejtingprofiler för att få idéer om hur du kan bäst visa dig själv. För att få hjälp att beskriva dig själv, fråga gärna dina vänner och familj om råd.

Välj en bild som återspeglar vem du är när det gäller nätdejting

Det är mycket viktigt att ha en bra profilbild för att skapa ett positivt första intryck. Försök undvika att ta gruppbilder eller bilder som inte visar hela ditt ansikte. För att säkerställa det bästa resultatet rekommenderar vi att ta klassiska porträttbilder med en ren bakgrund. Om du önskar att dela med dig fler bilder kan du lägga till dem i ditt album, inklusive bilder som visar dina olika hobbys och fritidsintressen.

Titta in i kameran för att skapa en personlig och intim bild. Försök att ha en avslappnad ställning och ett naturligt leende. Du behöver inte försöka att ta den perfekta bilden - de flesta föredrar profilbilder som visar vem de är som person, inte för professionella modellbilder.

Förslag till första dejten: Ta steget från den digitala världen till den fysiska

Kommer du och jag äntligen träffas personligen, istället för att bara chatta på dejtingsidan? Det är viktigt att inte dra ut på det för att inte slösa bort tid. Det är meningslöst att investera mycket energi på meddelanden om man sedan inser att det inte finns någon kompatibilitet när man träffas. Men, det är lika viktigt att inte träffas för tidigt.

Välj en plats för att prata som är neutral och avslappnad. Varför inte ta en promenad i parken eller gå på en fika tillsammans? Ge din dejt full uppmärksamhet och undvik att bli distraherad. Försök att inte bara prata om dig själv och ställ frågor till din dejt för att verkligen lära känna varandra. På så sätt blir det enklare att avgöra om ni vill träffas igen. Här är fler tips för första dejten.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.