Mötesplatsen recension

En av de populäraste dejtingsidorna i Sverige, Mötesplatsen, har mycket seriösa medlemmar.

Vi tyckte om det

  • Svårt antal personer i Sverige är användare av någon sorts tjänst
  • En app som är lätt att använda och användarvänlig
  • Människor som är seriösa och ärliga
  • Anpassad för svenska användare på ett bra sätt

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Seriösa användare
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja
  • Distribution: 50% pojkar / 50 flickor
  • Största nackdelen: Kan vara för många användare

Det har skett en stor förändring de senaste åren när det gäller nätdejting. Det som tidigare kunde vara något skamfyllt har nu blivit mycket vanligt. I stället för att träffa en partner genom gemensamma vänner eller slumpmässigt på evenemang, är det numera en stor andel som väljer att söka efter kärleken online. Även om det fortfarande finns alternativ till detta, har internet blivit ett vanligare sätt att träffa någon.

Stigmaet kring användandet av dejtingsidor har försvunnit, vilket har resulterat i att allt fler väljer att ta tillvara på de möjligheter som erbjuds. Detta ökar samtidigt chansen att hitta en partner, oavsett ålder. På dessa sidor finns det personer från alla åldrar.

Mötesplatsen är en av de mest populära dejtingsidorna som har dykt upp de senaste åren. Vi har testat tjänsten och i denna artikel delar vi med oss av våra erfarenheter. Vi kommer att granska alla olika aspekter av Mötesplatsen, så att du som läsare får en så bra bild som möjligt. Förutom det kommer vi att jämföra Mötesplatsen med andra välkända dejtingsidor.

Registrering

Att skapa ett konto på Mötesplatsen skiljer sig inte mycket från att registrera sig på andra dejtingsidor. Först ska du välja ditt kön och ålder (mellan 18 och 99 år). När du har gjort det kommer du till en sida som kallas Snabbfakta. Här matar du in lite allmän information om dig själv, såsom om du har eller vill ha barn, jobb, om du använder tobaksvaror, utbildning och bostadsort. Dessutom ska du fylla i information som längd, kroppsbyggnad och hår- och ögonfärg.

När du har fyllt i snabbfakta kommer du till en sida som heter "berätta lite om dig själv". Här skriver du en kort text som presenterar dig för andra på webbplatsen. Skriv om vilken typ av förhållande du är ute efter och vad du gör på fritiden. Försök att hålla det kort.

För att skapa ett konto måste du bekräfta din e-postadress för att minska antalet falska konton, vilket är mycket positivt. När det är gjort ska du ladda upp en profilbild. Det finns dock vissa krav som måste uppfyllas för att bilden ska godkännas. Bilden måste vara en tydlig ansiktsbild av hög kvalitet och det måste vara en bild på dig själv. Försök inte använda en suddig eller helkroppsbild som profilbild, för den kommer inte att godkännas.

Startsidan

När du har slutfört registreringen kommer du till Mötesplatsens startsida. Den är nästan identisk med Facebooks startsida. Här kan du skapa ett så kallat megafoninlägg, vilket är ganska likt en statusuppdatering på Facebook.

Det helhetsintrycket dras ner av att designen på sidan är ganska komplicerad och ser ut som om den är gammal. Det är svårt att få till all den informationen på en gång, men det är inte alltid önskvärt att det finns annonser på sidan.

Visst finns det mycket mer än bara megafoninlägg på startsidan. Du kan kolla in olika undersidor såsom "min sida", "meddelanden" och "sök". Plus att du kan ta del av Mötesplatsens egna blogginlägg och andra medlemmars inlägg som handlar om nätdejting och dejting allmänt.

Mötesplatsen har en blogg som innehåller inlägg om dejting och andra ämnen som handlar om medlemmarnas erfarenheter och berättelser. Till exempel kan du läsa lyckohistorier från par som har träffats via Mötesplatsen och delar sina erfarenheter. Det finns även tips om varför man ska dejta en singelmamma.

VIP-medlem

För att få tillgång till alla funktioner på Mötesplatsen måste du vara en VIP-medlem. Det finns olika prisalternativ beroende på hur länge du vill binda dig. Du kan välja att prenumerera på en månad för 349 kronor. Ett abonnemang på 3 månader kostar 249 kronor per månad. Det mest prisvärda erbjudandet är ett medlemskap på 6 månader som endast kostar 149 kronor per månad, vilket ger dig mer än 50% rabatt.

Genom att anmäla dig till ett medlemskap godkänner du också automatisk förnyelse. Det är viktigt att hålla detta i åtanke, eftersom man måste säga upp sitt abonnemang senast en dag innan nästa period börjar. Det finns inga problem så länge du har koll på detta, eftersom det är en vanlig procedur för alla typer av medlemskap som kräver en månatlig avgift.

Som en VIP-medlem kan du dra nytta av många fördelar, såsom att skicka obegränsat med meddelanden till andra medlemmar, videochatta med andra användare, se ändringar på din profil direkt efter att du har uppdaterat den, läsa kontaktannonser och hålla en dagbok. Men den verkligt unika funktionen som du kan dra nytta av som VIP-medlem är att se vem som har "gillat" dig.

Att vara en VIP-medlem har en indirekt verkan på andra medlemmars intryck av din seriositet. Det visar att du är allvarligt intresserad av att hitta kärleken. Gratis dejtingtjänster uppfattas ofta som platser för en snabb flirt, så att lägga tid och pengar på det är bara fördelaktigt för potentiella partners. Som VIP-medlem har du också tillgång till alla fördelarna när du använder Mötesplatsens app på din mobil.

Komplimanger, inlägg och besökare

Du har en egen sektion kallad "Gilla" på din sida. Du kan se en lista över alla som har gillat dig och som du har gillat. Om du har ett VIP-medlemskap kan du också se vem som har gillat dig, även om du inte har gillat dem tillbaka.

Meddelanden är ordnade i två grupper. En sida för meddelanden från personer som matchar de kriterier som du har angivit, såsom ålder. På sidan för utvalda får du även meddelanden från Mötesplatsen. Det kan vara rabatter på VIP-medlemskap, tips för att förbättra din profil och dejting som helhet, samt lyckohistorier från Mötesplatsen.

Alla andra meddelanden än de utvalda ingår här. Detta inkluderar meddelanden från personer som inte matchar dina kriterier, som kan vara för unga eller för gamla för dina behov.

På sidan "besökare" får du en överblick över alla som har tittat på din profil, även om de inte har "gillat" dig. Du får ett slags visitkort med information om personen som har sett din sida. Det finns även statistik som visar hur många som har sett din profil. Dessutom har du en sida där du kan se vilka profiler som du har besökt. Detta är en funktion som kan vara mycket användbar.

Matchningstest

Testet på Mötesplatsen som hjälper till att matcha personer kan verka lite tidskrävande, eftersom delen som kallas "personlighet" består av över 100 frågor. Trots att det tar lite tid att fylla i det, är det ett mycket bra initiativ. Vi har tidigare skrivit om dejtingtjänster som bara tar hänsyn till utseendet. Det här testet gör det hela mindre ytligt.

Testet innehåller fem sektioner: personlighet, värderingar, intressen, kommunikation och samliv. Det har tagit åratal att utveckla detta matchningstest med hjälp av en relationshipspsykolog. Mer än tusen norska par har testat det, och det bygger på internationella forskningsresultat.

Testet fungerar så att du svarar på ett antal uttalanden på en skala från 1 till 7. Dessa uttalanden kan vara saker som "Jag har ledaransvar på jobbet" eller "Jag får snabba nya associationer". Vi rekommenderar starkt att du gör detta test om du är medlem hos Mötesplatsen. När du är klar får du en personlighetsprofil som ökar chanserna att du får en långvarig och lycklig relation.

Sök singlar

På startsidan kan du navigera till den vänstra sidan som heter "sök singlar", en sida som gör det möjligt för dig att hitta andra singlar. Vi tycker att det är en bra funktion och det finns flera olika sätt att göra detta på. Till exempel kan du söka efter användare med hjälp av användarnamn. Det här kan kännas lite överflödigt, men man kan aldrig veta när man kan dra nytta av denna funktion.

För en standardsökning kan du ange olika krav som dem som visas måste uppfylla. Dessa är standardkriterier såsom ålder och bostadsort. Det är möjligt att välja bostäder som ligger i tre grannkommuner och även personer som bor i samma kommun som dig. Du kan också välja att bara söka efter andra som är VIP-medlemmar, samt om de har genomfört matchningstestet eller inte.

Du har möjlighet att göra en mer fördjupad sökning. Du kan ange specifika krav för de personer som visas upp, som utbildning, arbete, politiska åsikter, vanor osv. Om du har en önskelista med olika krav som måste vara uppfyllda, är detta en bra funktion eftersom du kan utesluta personer som du inte skulle vara intresserad av.

Umgås

På hemsidan finns det en sektion på höger sida som heter "umgås". Där har du möjligheten att ladda upp bilder och bläddra bland bilder som andra har postat. Denna del fungerar som en sorts socialt nätverk.

Man har många valmöjligheter vid en dejt, som att gå bowling, ta en promenad, fika, se en konsert, gå på teater, spela biljard eller något annat. Det är även möjligt att se vad andra väljer att göra för att på så sätt hitta en dejt.

Det finns även andra spännande funktioner som en quiz. Om du är en VIP-medlem kan du skapa en quiz som andra kan ta. Även utan VIP-medlemskap kan du ta andras quizer. Du har också möjlighet att skriva dagbok, dock inte en klassisk dagbok som beskriver din dag, utan istället bjuda på lite av dig själv. Till exempel kan du dela tankar, citat eller ställa frågor som andra användare kan svara på.

Kundsupport

Mötesplatsen har ett kundstöd som finns tillgängligt via e-post. Om du har några frågor om medlemskap eller tjänsten kan du skicka en e-post till deras adress kundtjänst@motesplatsen.se. Om du har pressfrågor är marknad@motesplatsen.se adressen du ska använda.

Eftersom e-post kan ta lite tid att hantera har de skapat en speciell sida som heter hjälp. På den här sidan har de samlat de vanligaste frågorna och gett bra svar. Detta gör det enklare för båda parter om det är något du undrar över.

Jämförelse mellan Mötesplatsen och andra dejtingsidor

Vi gillar att Mötesplatsen är en webbplats skapad med fokus på användare i Skandinavien, främst Sverige. Detta gör att det finns fler svenska användare än vad man skulle hitta på andra dejtingsajter som har färre användare från Sverige.

Eftersom denna webbplats inte är specialiserad kommer det att finnas likheter med andra dejtingsajter. Mötesplatsen är en bra dejtingsida och du kan prova det gratis. Det är till fördel att man har möjlighet att göra ett personlighetstest för att öka chanserna att hitta rätt match. Mötesplatsen är därför inte så ytlig som andra dejtingsajter, som till exempel Tinder.

Slutsats

Mötesplatsen är en dejtingsida som har sitt fokus på de nordiska länderna. Det innebär att svenska användare kan vara säkra på att det finns tillräckligt med medlemmar från Sverige. Du har tillgång till ett stort antal olika funktioner, selv om många av dem kräver att man är VIP-medlem. Det är helt normalt för dejtingsidor även om det kan uppfattas som något negativt.

Om du är över 30 år rekommenderar vi Mötesplatsen, eftersom att de flesta yngre användare oftast använder tjänster som Happn och Tinder. På den här webbplatsen kan du hitta singlar som motsvarar just dina önskemål, speciellt om du tar matchningstestet.

Det är viktigt att notera att om du inte tar matchningstestet och inte är aktiv, så kommer du att vara osynlig för andra användare. Det finns dock en nackdel med Mötesplatsen, som är att designen på sidan är lite gammaldags och rörig. Men det kan förväntas att den kommer att uppdateras inom en snar framtid. Sammantaget är Mötesplatsen en bra dejtingsida, så länge man är beredd att lägga lite tid på den.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.