Recension av Match.com

Match.com är en välkänd webbplats som fortfarande är ett utmärkt val för allmän dejting

Vi gillade vad som helst

  • Många personer
  • Lämplig för de flesta
  • Both the free and premium versions
  • Enkel registreringprocess

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: De flesta
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja. 199 kr per månad
  • Distribution: 55% kvinnor och 45% män
  • Största nackdelen: Lite riktad till specifika användare

Match är den äldsta dejtingsajten i Sverige och har funnits sedan 2002. Den har en stor popularitet, med uppskattningsvis 300 000 användare. Många anser Match vara upphovsmannen till nätdating, eftersom många användare använder den som deras första - och ibland enda - dejtingsajt. Flertalet har börjat sitt nätdejtingliv på Match. Plattformen har mångårig erfarenhet och har fått lära sig vad människor söker efter på en dejtingsajt.

Match har ett tydligt fokus på att inkludera så många människor som möjligt. De vill inte bara att unga användare ska vara en del av plattformen, utan de vill även att äldre personer ska känna sig välkomna. För att uppnå detta har de gjort stora ansträngningar för att anpassa sin plattform så att den gynnar och balanserar alla åldersgrupper, kön och sexuella preferenser. Alla är välkomna till Match.com.

Deras strävan att tillgodose alla åldersgrupper är ett av de mest omfattande inom branschen, vilket innebär att de inte begränsar sig till en specifik målgrupp. De önskar att nå ut till så många människor som möjligt, oavsett ålder, kompetens och intressen. Denna strategi är mycket fördelaktig, eftersom det betyder att dejtingmarknaden är tillgänglig för alla över 18 år.

Vissa personer tycker om att dejta på en specialiserad webbplats där alla har något gemensamt. Andra gillar att vara med på en plattform som är öppen för alla och som har oändligt många olika personligheter. Det finns något äventyrligt med det okända. Det är ofta så att man träffar någon som man aldrig skulle ha tänkt sig att man skulle passa in med.

Allmänt om Match.com

Match webbplats

Företaget startades 1995 i USA, vilket innebär att det har funnits i en kvarts sekel!

Statistiken för medlemmar är inte bara imponerande i Sverige, utan över hela världen. Match har cirka 300 000 medlemmar i Sverige och uppskattningsvis 20 miljoner medlemmar globalt, vilket är mycket imponerande. Detta indikerar att Match har funnits längre än de flesta andra. Föreställ dig en publik som är flera gånger större än hela Sveriges befolkning, som alla är registrerade på en dejtingsajt.

Match tänker på nya sätt och erbjuder kreativa dejtingspel för sina användare. Detta kan vara en underhållande metod för att träffa någon som du har något gemensamt med, på ett annorlunda sätt. Flera användare får chansen att träffa intressanta partners som de annars inte skulle möta.

Match har också en verksamhet i Sverige, vilket gör att vi kan vara stolta över att ha en av världens största dejtingsajter etablerade i Skandinavien. Detta skapar även ett extra lager av trygghet för svenskar, eftersom vi vet att det är lätt att kontakta kundtjänsten på vårt eget språk.

Medan du är på semester har du möjlighet att leta efter en flirt. Match ger alla sina medlemmar tillgång till deras 20 miljoner användare som är spridda över sex kontinenter. Statistiken visar en balanserad könsfördelning, men som de flesta dejtingsajter finns det fler män än kvinnor som har registrerat sig - 56% män och 44% kvinnor. 5% av användarna är också lesbiska.

Vilka är lämpliga för att använda Match.com?

Match är betraktad som den ultimata dejtingplattformen för den som älskar att resa. Det innebär inte att man inte kan träffa någon som bor nära ens egen bostad, utan det betyder att man kan dejta vem som helst över hela världen, bara de har registrerat sig på Match.

Önskar du att flytta bort från det kalla vinterklimatet i Norge? Om du planerar att resa till Spanien eller Portugal kan du ta kontakt med någon som är registrerad på Match innan du åker. Match erbjuder ett stort antal medlemmar som är mellan 20-30 år och det garanterar att du kan hitta någon som passar dig perfekt.

För många kan det vara frustrerande att använda dejtingsajter där det finns ett stort utbud av olika typer av människor. Det kan leda till att du letar efter potentiella partners under en lång tid utan att hitta någon som du kompatibel med. Lyckligtvis gör Match ett bra jobb med att identifiera partners som de tror passar just dig.

Att bläddra igenom dina potentiella partners och veta att du har något gemensamt med alla är både kul och avslappnande. Du kan också vara säker på att någon eller flera av personerna i förslagen kommer att passa dig som partner. Med denna trygghet är det lätt att hitta en partner under helgen.

Kanske har du redan försökt dejta med den traditionella metoden och är redo att testa något nytt. Match är ett bra alternativ som gör det enkelt att hitta partners relevanta för ditt område och att kontakta dem. Du kan till och med tycka att det är bekvämt att åka till närliggande städer för att hitta någon som du tycker om. Vissa reser även till andra länder eller ännu längre bort om de har träffat någon som de verkligen är intresserade av.

Antal medlemmer/aktivitet

Match är imponerande både nationellt och globalt. I Sverige har de uppskattningsvis 300 000 användare och över hela världen har de registrerat över 20 miljoner medlemmar. Bästa av allt är att du inte är begränsad till ett visst geografiskt område när du söker efter en dejt.

En kvinna från Mexiko kan lätt hitta och ta kontakt med en man från Tyskland för att skapa en relation. På samma sätt kan en man från Sverige hitta en tjej från Ryssland eller Turkiet. Om kärleken blossar upp mellan dem, kan mannen åka för att träffa henne. Match är en dejtingsajt som ger möjlighet för folk från hela världen att hitta kärleken.

Medelåldern för användare av Match är mellan 25 och 30 år, men det finns även medlemmar i åldrarna upp till 60 år och äldre. Även personer under 25 år kan hitta en partner på sidan. Som de flesta andra dejtingsajter har Match en minstaålder för registrering på 18 år.

När du väl har skapat ett konto hos Match, kan du börja ta emot matchningsförslag. Det kan ta lite tid för algoritmen att hitta personer som har liknande intressen som dina. Men innan du vet ordet av, har du många potentiella partners och kan börja med att träffa någon i verkliga livet via Match.com. Ett av de största plusen med Match är att det är tusentals användare, vilket gör att det finns många som passar just dig.

Funktioner som finns i olika appar

Match erbjuder ett stort utbud av intressanta funktioner som gör det till en av de mest attraktiva dejtingsidorna. Profilerna som finns på plattformen är mycket detaljerade och ger oss en ordentlig förståelse av vem som vi är intresserade av.

Du kan göra din profil mer attraktiv genom att ladda upp upp till 26 bilder som visar vilka hobbyer du har, fantastiska platser du har besökt, attraktiva bilder av dig själv och vem du älskar. För att använda de flesta seriösa dejtingsajter måste man genomgå ett omfattande personlighetstest som lägger grunden för vilken typ av potentiella partners som plattformen kommer att rekommendera.

Det tar ungefär 20 minuter att slutföra testet och efter det börjar du få lämpliga partnerförslag snart. Du kan kanske hitta någon som du vill kontakta redan samma dag. Ta det lugnt och förbered dig med en kopp te när du går igenom testet. Ju mer fokus du ger detta steg, desto bättre kandidater kommer du att få.

Frågorna som ställs i undersökningen fokuserar på din personlighet, utseende samt vad du tycker om romantiska relationer. Du kommer även att bli frågad om du röker, om du har husdjur och var/hur du föredrar att tillbringa dina kvällar. Denna information kommer att ge Match ett klart intryck av vem du är som person, vilken typ av partner du troligtvis föredrar.

Match har använt sloganen "Love Your Imperfection" sedan 2015, vilket inte innebär att du ska lista upp allt du inte gillar om dig själv i undersökningen. Det handlar mer om att du inte ska vara rädd för att visa vilken person du är. Det är den som gör att du kan hitta en partner som älskar dig precis som du är, eftersom ingen av oss är perfekt.

Registrering

Du ska anmäla dig till match.

Många känner sig nervösa när de ska skapa en profil på en ny dejtingsajt. Att beskriva sig själv så detaljerat som krävs för att bli godkänd kan kännas som en stor utmaning. Det kan vara lättare att fråga andra om hur de ser en som person och hur man agerar i olika situationer. Därför kan det vara en bra idé att ta hjälp av en vän för att gå igenom registreringsprocessen.

Om du däremot är en person som föredrar att hålla personliga detaljer för dig själv, kan du uppnå samma resultat genom att gå igenom processen på egen hand. Det kräver också en högre grad av självkännedom och insikt, som många tysta personer har tillräckligt med.

Efter att ha kryssat i alternativen för kontrollfrågorna, finns det fem frågor som är öppna för att du ska skriva mer detaljerad information om dig själv. Allt som du tycker är viktigt för en potentiell match att veta om dig som vad som intresserar dig, vad för typer av fester som du gillar eller vilken typ av relation du letar efter, kan du skriva om.

När undersökningen är slut är det dags att lägga till bilder av dig själv. Du kan starta med en eller flera foton och lägga till fler senare. Det finns in till 26 bilder att ladda upp om du vill. När detta är klart kommer du att kunna komma åt din profil och anpassa den efter dina önskemål. Syftet är att skapa en profil som så nära som möjligt representerar vem du är och vem du vill bli.

Kostnad

Kärlek kan sättas ett pris på, vilket Match har gjort. Priset är rättvist för att testa tjänsten under en månad, vilket kostar 379 NOK. För de som vill ge online-dating en riktig chans bestämmer de sig oftast för att prenumerera för en längre period, därför har Match sänkt priserna för dessa personer.

Vi vet att det kostar 379 norska kronor per månad att ansluta sig till tjänsten. Om du väljer att ansluta dig för tre månader, kommer priset att sjunka till 249 NOK. Om du är här för att stanna kan du även välja att ansluta dig för sex månader för endast 189 NOK per månad. Dessa priser är mindre än hälften av vad som tas ut av andra dejtingsajter för sina medlemskap.

På så sätt är det lätt att se varför Match har så många användare över hela världen - priserna är helt otroliga. Tänk dig att du abonnerar på Match under några månader och hittar kärleken. Du får inte bara en partner, utan det kostar dig inte mer än att hyra några filmer eller gå på bio med några vänner.

Om du vill träffa flera partners och dejta på ett mer oengagerat sätt är det möjligt. Match.com kan erbjuda dig många partners att träffa under bara några månader, tänk bara på att det finns 300 000 användare i Sverige och 20 miljoner över hela världen.

Kundservice

En sajt som Match är så stor att det är nödvändigt att ha ett team som kan ta hand om användarna. För de flesta är det att hitta en dejt eller partner som är det första steget efter att man har registrerat sig. Men man bör även ta reda på kvaliteten på kundtjänsten, eftersom det kan vara avgörande om man har något att klaga på.

Att ha möjligheten att ge snabb hjälp är nödvändigt när det gäller problem som uppstår vid inloggning. Ta till exempel en plattform med 20 miljoner användare som försöker hitta en dejt. Om Match skulle krascha skulle tusentals frågor och klagomål omedelbart skickas till kundtjänsten. Att kunna svara på och lösa användarnas problem i relativt kort tid är avgörande för att plattformen ska kunna överleva.

Match.com har bevisat att de har hanterat denna situation mycket bra. Om du är osäker på hur du ska använda din profil, ditt konto eller avbryta ditt medlemskap kan du använda deras kontaktformulär. Vänder du dig med allmänna frågor eller klagomål till kundtjänsten så kan du också få hjälp med det.

Genom att använda kontaktformuläret kan du välja en av kategorifrågorna som låter kundtjänsten veta vad som gäller för din fråga. Det gör det möjligt att rikta förfrågan till rätt kontaktperson. Match har därmed skapat ett mycket smart och effektivt kundtjänstsystem som börjar bli den nya normen inom branschen.

Du kan skicka din fråga eller ditt klagomål direkt via e-post om du föredrar det. Match.com har en speciell e-postadress för kundservice så du kan känna dig lugn med att det finns någon som är beredd att svara på dina frågor om du har problem med tjänsten.

Match.com i jämförelse med andra dejtingplattformar

Match.com presenteras med samma utbud som de flesta andra dejtingsajter. Med många år av erfarenhet i branschen har Match anpassat sitt utbud efter vad människor vill ha från en dejtingtjänst. Oavsett om du är nybörjare eller har använt dejtingsajter i flera år kommer du att gilla vad Match.com har att erbjuda.

Match är inte specifikt fokuserad på en viss marknad, utan erbjuder sina tjänster till alla som letar efter partners. De har inga krav på vem som ska vara medlem, och är öppna och tillgängliga för alla. Det här är anledningen till att Match har utvecklats så enormt, eftersom de skapar en säker och spännande dejtingupplevelse som alla kan ta del av.

Om vi jämför Match med andra dejtingsajter som Academic Singles så är den största skillnaden att det inte är någon akademisk bakgrund som krävs för att bli medlem. Många undrar vilken dejtingsajt som passar dem bäst och svaret beror helt på vilken typ av upplevelse man letar efter.

För vissa är Academic Singles den ultimata lösningen eftersom de önskar en partner som delar deras akademiska intressen. Andra gillar Matchs friare inställning och har gärna att upptäcka människor med olika bakgrunder.

Jämfört med C-Date, som är specialiserat på så kallad "casual dejting", är Matchs plattform traditionell och konservativ. Match är någonstans i mitten och erbjuder möjlighet att experimentera, men inte lika intensivt som andra tjänster.

Sista bedömningen

Vi hoppas att potentiella användare har fått all den information de behöver för att göra ett val, som vi presenterat om Match.com. Varför är Match.com så känt? Deras långa tid på marknaden, plus hur de vädjar till en bred målgrupp, är de största bidragsgivarna till detta.

Match har hittat ett sätt att dra in massor av användare till sin dejtingsajt. Det är inget tvivel om att något som många kollar upp vid letandet efter en ny dejtingsajt är hur länge den har funnits. Och när det gäller lång erfarenhet finns det knappast någon som slår Match, som var en av de första dejtingsajterna på marknaden.

En av de främsta anledningarna till att Match är så populärt är deras inriktning. Många undrar möjligen vad det är som gör dem speciella. Det är inte en särskild nischad sajt, den vänder sig till allmänheten. Svaret är inte helt klart, men det är att Matchs fokus är att hitta långsiktiga relationer för alla som kommer till deras plattform. Det spelar ingen roll vem du är, var du kommer ifrån eller vad du gillar, Match hittar en partner till dig.

Att börja nätdejta kan vara en skrämmande upplevelse för många. Det beror främst på att det är svårt att veta vem man ska träffa förrän man faktiskt gör det. Vissa personer ger ett bra första intryck online, medan andra ger ett dåligt eller felaktigt intryck. Tack vare Match.coms algoritmer har det blivit lite mindre skrämmande att ta steget att hitta en partner och börja dejta utan att vara rädd.

Önskar du att prova något nytt online eller är det första gången du testar nätdejting? Vi rekommenderar då att du börjar med Match.com. De flesta som använder plattformen är mycket nöjda, oavsett om de har hittat den perfekta partnern eller inte.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.