Här är några av de mest populära dejtingapparna i Sverige

Vi har provat de bästa dejtingapparna som finns i Sverige

Det finns ett stort utbud av dejtingappar att välja mellan i Sverige. Mycket av dessa appar har ett stort antal svenska användare, vilket ger dig stor potential att hitta en person som du är intresserad av. I den här artikeln ger vi dig en översikt över de dejtingappar vi tror är bäst i Sverige, med information om varje specifik app.

Många av de dejtingappar som finns har specifika målgrupper och syften. Vissa är gjorda för att underlätta seriösa relationer, medan andra är bättre lämpade för att starta korta romanser. Andra är utformade för att passa en mängd olika behov, inklusive ålder, livsstil, sexuell läggning och liknande. För varje av de dejtingappar som vi granskar kommer vi att förklara för vilken målgrupp och för vilket ändamål appen är bäst lämpad.

General rekommendationer

Före vi presenterar de dejtingappar som vi anser är bäst, vill vi dela med oss av några allmänna råd som du bör ha i åtanke innan du börjar använda dem.

För det första finns det otroligt många dejtingsajter, och vi tycker att du bör testa flera olika innan du förbinder dig till en. Lyckligtvis är det gratis att registrera sig hos alla dejtingstjänster i Sverige och du kan således testa flera olika dejtingtjänster innan du bestämmer dig för en. Som sagt, vissa dejtingstjänster är bäst för visa personer, andra för andra personer.

Utöver detta är det viktigt att notera att du aldrig ska lämna ut information som bankuppgifter till någon du pratar med. I några få sällsynta fall har det visat sig att vissa människor använder dejtingappar för att bedra andra på nätet. Återigen är det viktigt att betona att detta mycket sällan Händerna är en potentiell risk, så det är viktigt att vara uppmärksam på möjliga faror.

De bästa programmen för dejting som finns i Sverige

Vi ska nu avslöja vilka dejtingsappar som vi anser är lämpliga för svenska användare och ge mer information om dem. Det är viktigt att understryka att det är svårt att få tillgång till de exakta medlemsantalen för de olika dejtingapparna. Vi har baserat oss på information som är tillhandahållen av varje enskild app och går utifrån att siffrorna är korrekta.

ElitSinglar – Utmärkt för utbildade personer

Sedan 2012 finns ElitSinglar på marknaden, och de uppger att de har över 300 000 medlemmar i Sverige. Dessa är fördelade så att 52% är män och 48% är kvinnor. Med andra ord är könsfördelningen mycket bra, och det stora antalet medlemmar gör att du lätt kan hitta en partner. Appen är också överskådlig och användarvänlig, och vi är nöjda med hur den fungerar.

Målet med ElitSinglar är att hjälpa högutbildade personer att hitta varandra. Därför är målgruppen dem som är välutbildade och söker andra intellektuella personer. Enligt tjänsten är de flesta av medlemmarna över 28 år och har en god utbildning.

ElitSinglar använder ett matchningssystem för att hitta lämpliga partners för sina användare. För att kunna matchas måste du först genomföra ett personlighetstest, som sedan används för att hitta de som bäst passar din profil.

Att precis som C-date och Match.com är det helt gratis att skapa ett konto och ta del av vissa funktioner, men för att få ut mesta möjliga av tjänsten måste man investera en liten summa.

Registrera dig gratis

Match är användbart för många syften

Match grundades redan 2002 och blev en av de tidigaste dejtingtjänsterna i världen. Från den enkla hemsidan till den moderna applikationen har tjänsten vuxit otroligt mycket. Idag har Match över 500 000 användare i Sverige och det är många att välja mellan. Utifrån uppgifter från tjänsten har 45% av dessa användare kvinnor och 55% är män, vilket ger en jämn fördelning av könen.

Match är lämplig för olika ändamål. Det är ett bra val om du söker efter en seriös partner, eftersom många använder tjänsten. Den är också användbar om du är ute efter en snabb flirt. Match passar bäst för personer mellan 25-55 år.

Du kan bli medlem på Match helt gratis, och du kan använda många av deras funktioner utan att det kostar något. Om du dock vill dra full nytta av tjänsten måste du betala en avgift.

Registrera dig gratis

C-date - Perfekt för oseriös dejting

C-date grundades 2008 i Norge, och sedan dess har över 475 000 norska användare registrerat sig för tjänsten. Även i Sverige är den mycket populär. Antalet användare är tillräckligt för att göra tjänsten värdefull. Fördelningen av könen är cirka 48% män och 52% kvinnor, vilket är en mycket bra balans.

C-date ger dig möjligheten att registrera dig gratis och prova på en del av deras funktioner innan du bestämmer dig för att betala en månadsavgift. Detta är relativt dyrt jämfört med vad andra dejtingstjänster erbjuder, men vi tycker att det är värt det. Appen är lättnavigerad och har en bra design, och det är smidigt att matcha och chatta med andra genom mobilen.

C-date är speciellt skapad för dig som är ute efter en så kallad casual dejting. Det inkluderar alla som är intresserade av en kort flirt. Om du är ute efter en partner kan C-date fortfarande vara relevant, men andra dejtingtjänster som Match eller Mötesplatsen kan vara bättre lämpade.

Efter att ha vägt alla alternativ, föreslår vi att du provar C-date. Du kan till exempel skapa ett konto och se om det finns några personer som passar dina intressen.

Registrera dig gratis

Singles50 – Utmärkt för personer som är över 50 år

Vi är inte alla unga, och därför passar en dejtingapp som Singles50 mycket bra. Medan Tinder och Happn till exempel huvudsakligen är riktade mot en yngre målgrupp, är Singles50 speciellt utformad för personer över 45 år. Detta kan vara ett stort plus, eftersom du slipper leta bland massor av människor för att hitta någon som är i din ålder.

Enligt uppgift från dejtingtjänsten har de över 60 000 medlemmar i Sverige, vilket är mindre än vad som erbjuds av många andra tjänster. Detta är eftersom målgruppen är mycket begränsad. Vi ser detta antalet som mer än tillräckligt. Appen är också relativt bra, och det går bra att chatta och matcha med andra användare både på iPhone och Android.

Singles50 kräver att du betalar för att dra nytta av dejting-appen, men det kostar ingenting att skapa ett konto och matcha med andra. Så du kan prova tjänsten utan några som helst risker.

Registrera dig gratis

Academic Singles – ElitSinglar 2

Idén bakom Academic Singles är nästan identisk med den som ElitSinglar har. Denna tjänst är speciellt utformad för personer som är högutbildade och som söker efter någon med samma bakgrund.

Academic Singles rapporterar att det finns över 300 000 medlemmar i Sverige och att det är ungefär en hälft kvinnor och en hälft män. Så det finns inga stora skillnader mellan tjänsterna Academic Singles och ElitSinglar i storlek och syfte. Det kan därför vara en god idé att registrera sig på båda.

Vi tycker att appen är mycket bra. Det är lätt att ladda ner den på mobilen och den är enkel att använda. Du kan matcha med folk och chatta med dem direkt.

Registrering och vissa funktioner är helt gratis att använda, men som med de flesta andra dejtingtjänster finns det ett pris att betala för att ha tillgång till hela tjänsten.

Registrera dig gratis

Tinder är ett bra alternativ för unga människor

Tinder är ett begrepp som har blivit allmänt känt de senaste åren och som har gjort succé både i Sverige och i resten av världen. Trots att appen är ganska ny så har den redan ett enormt antal användare och är den dejtingapp som har flest användare i Sverige.

Tinders system innebär att man hela tiden presenteras för en ny person som man kan välja att matcha med eller inte, vilket kan leda till att det blir ytligt. Många använder även appen för att marknadsföra sin Snapchat- eller Instagram-profil och tjäna pengar online. Om man inte är försiktig kan man alltså slösa mycket tid på att prata med personer som inte vill träffa någon. Det summeras bra i den här artikeln från KK.

Trots att det finns nackdelar med Tinder, har den visat sig vara en väldigt användbar dejtingapp. Många som har testat har hittat sin partner eller haft romanser på grund av appen. Den är även lätt att förstå och använda. Och det bästa av allt är att det är helt gratis, förutom om man väljer att spendera pengar för att få fler matchningar.

Tinder verkar mest lämpligt för personer i åldersgruppen 18-30 år.

Registrera dig gratis

Happn är liknande Tinder

Happn har en liknande funktion som Tinder, som är en ren dejtingapp som inte har någon PC-variant. Det har blivit en populär app under en kort tid, som har fått många användare.

Happn är baserat på att ge möjligheten att samtala med personer som du har passerat på gatan. Genom att använda GPS håller telefonen reda på vem du har passerat under dagen, och ni kommer att kunna se varandra i appen. Om båda personerna visar intresse för varandra kan de börja chatta.

Happn är en utmärkt dejtingapplikation, men det finns många användare som endast använder den för att flörta, utan att de faktiskt har planer på att träffa någon via appen. I detta fall kan appar som Match, Mötesplatsen eller ElitSinglar vara mer lämpliga för att uppfylla detta syfte.

Happn är helt kostnadsfritt, vilket är en stor fördel. Målgruppen som denna dejtingapp är mest lämplig för är personer i åldrarna 18 till 30 år.

Registrera dig gratis

50PlusMatch - Ytterligare en dejtingapp för personer över 50 år

50plusMatch är en dejtingapp som är speciellt riktad till personer som är 45 år eller äldre. Detta är en stor fördel för dem som är lite äldre, eftersom de inte behöver söka igenom många unga profiler och slösa tid.

Att ta reda på antalet medlemmar på 50PlusMatch var utmanande, men det ser ut som det finns tillräckligt många för att prova appen. Vi tror att Singles50 hade fler användare när vi testade den, men det är svårt att veta baserat på ett kort test. När det gäller könsfördelning anges att det är 50/50, vilket är positivt.

Du kan anmäla dig och dra nytta av vissa funktioner utan kostnad, men om du önskar att få tillgång till hela tjänsten måste du betala. Priset är relativt högt, men det kan vara värt det.

Registrera dig gratis

Be2 – Ej att rekommendera

Be2 är en dejtingstjänst som många svenskar har provat genom åren. Vi skulle dock inte rekommendera den här programvaran. Det har mötts med kritik för att rapportera oriktiga medlemsförhållanden, och det är många som tror att de använder falska profiler för att öka medlemskapet.

Be2 är en gratis tjänst, men du måste betala om du vill dra nytta av alla funktioner. Det är dock problematiskt att avsluta prenumerationen från Be2. Forbruker Europas norska webbsida har en artikel om hur många norska användare som har haft svårigheter att avsluta sina abonnemang. Förr i tiden behövde du skicka ett fax till Luxemburg för att säga upp prenumerationen.

Slutligen rekommenderar vi att du undviker den här dejtingtjänsten och istället väljer ett bättre alternativ.

Registrera dig gratis

Andra online-dejtingtjänster

Att de här är några av de allra bästa dejtingapparna för tillfället är vårt omdöme. För svenska användare finns det även andra alternativ som e-Darling, Mötesplatsen, Zoosk, Lisa 18 och liknande att välja mellan. Det är alltså ett stort utbud av tjänster att välja mellan på nätet.

Det är upp till dig att välja baserat på dina önskemål och ålder, och det kan vara ett bra sätt att prova olika dejtingplattformar för att se vilken som är bäst för dig.

Varför ska du investera i dejtingappar nu för tiden?

Idag är det ett bättre tillfälle än vad som någonsin varit att dra nytta av dejtingappar. Det finns många skäl till varför du bör använda dem, och vi ska nu ta upp var och en av dem separat. För det första är det otroligt många människor som använder dejtingappar. För bara några år sedan fanns det bara ett litet antal personer som var närvarande både på nätet och i mobilen, men nu finns det ett stort antal svenskar som är uppkopplade hela tiden. Det innebär att utbudet är mycket större. Även om du tidigare hade en liten chans att egentligen träffa någon, är möjligheten nu mycket större. Ju fler som använder en dejtingapp, desto troligare är det att du finner en partner. Detta är ganska logiskt.

Trots att det finns massor av personer som hittar kärleken genom online-dejting är det många helt vanliga människor som använder sig av det. Förr i tiden var detta förknippat med skrämmande personer, men idag är det helt vanliga, attraktiva och ensamstående personer som söker efter kärleken på dejtingappar. Det innebär att du har goda chanser att träffa någon som du faktiskt kan passa bra med. Det är inte längre konstigt eller förvånande att höra någon säga att de träffades på t.ex. Tinder eller Happn.

Beroende på att det finns så många olika dejtingappar har det skapat större konkurrens i branschen. Detta har lett till att dejtingföretagen måste sträva efter att förbättra sina tjänster. Dessa kvalitetsförbättringar har gjort att dejtingsajterna är mycket bättre än vad de var för några år sedan. Det finns också flera alternativ för dig att välja emellan när det kommer till dejtingtjänster och de flesta av dem är helt gratis att använda. Du kan också registrera dig på flera olika tjänster utan att det kostar något, så att du kan utforska vad de har att erbjuda.

Om du önskar få en sammanfattning över de främsta dejtingsajterna i Sverige kan du ta en titt på den här artikeln. Vi fokuserar primärt på dejtingsappar i den här artikeln.

För att lyckas med dejtingappar, följ dessa steg

För att lyckas hitta någon att flirta med via en dejtingapp är det ett antal saker som man måste ta hänsyn till. För det första är det viktigt att ha bra bilder som på ett attraktivt sätt visar att du är hälsosam och har ett spännande liv. Ta inte selfies i hemmet - välj istället bilder som är tagna av andra och som fångar din bästa sida.

Det kan låta som en utmaning, men det är fullt möjligt med 4-5 olika fotografier. Om du inte har tillräckligt bra bilder, så kan du alltid ta en promenad med en vän och fota, eller också be nära och kära att fota dig vid olika tillfällen.

När det kommer till vad man skriver bör det röra sig om något som är vanligt och äkta. Sträva inte efter att låta dum eller löjlig, men försök inte heller att ha en för allvarlig ton. Ingen är intresserad av att läsa intervjufrågor eller långa texter om jobb eller något annat. Det är viktigt att ha en lättsam attityd men samtidigt behålla en normal stil.

Så att du har det bästa starten på din nätdejtingresa, vill vi bara önska dig lycka till. Om du vill ha mer användbar information om vad du ska tänka på när du nätdejtar, har vi flera artiklar som går igenom detaljer som vilka bilder du ska ha eller vilka ämnen som är lämpliga att prata om.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.