Recension av Happn

Mer än 70 miljoner människor över hela världen använder Happn.

Vi gillade vad som helst

  • Svårt antal personer i Sverige har medlemskap
  • An app som är lätt att använda
  • Inga profiler som är inauthentiska
  • Abonnemang som är tillgängliga gratis eller som kostar pengar

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: För de flesta
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja. 139 kr per månad
  • Distribution: Jämnt uppdelat
  • Största nackdelen: Lite konkurrens

Andra appar som liknar Happn

Happn är en allmän app

Happn lanserades 2014 och sedan dess har den vuxit till en av världens största dejtingplattformar. Det finns nu över 70 miljoner användare världen över med över 1,5 miljoner nya användare som registrerar sig varje månad. Tjänsten utvecklades i Frankrike och har för tillfället över 100 anställda.

Happn är en dejtingapp som ger dig möjligheten att hitta och chatta med personer du har träffat i närheten. Appen visar bara de som du har passerat på gatan, och du kan gilla profilen. Om personen gillar dig tillbaka kan ni inleda en konversation.

Tjänsten har vissa likheter med Tinder, men det finns ändå ett antal skillnader. I det här inlägget kommer vi att ta en titt på alla aspekter av tjänsten och väga dem mot varandra.

Registrera dig på Happn

För att skapa en profil på Happn kan du välja mellan Apple ID, Facebook eller ett mobilnummer för att förhindra falska profiler. Du har även möjlighet att ange vad du är ute efter av Happn, antingen ett kärleksförhållande, en lösare relation eller "får se!". Därefter anger du din längd och muskelmasken.

Nästa steg är att bedöma hur duktig du är på matlagning. Har du mikrovågsmästarens touch, är du van att beställa mat, eller är du en mästare på att laga mat? Efter det kommer en fråga som handlar om vilken typ av resestil som passar dig bäst: är det vandring och ryggsäck, solstol och solkräm eller är det kultur och vykort?

Hur är du när du är ute på stan? Du kan välja mellan att gå till sängs före midnatt, att göra allt med måtta eller att vara ett nattdjur. Du kan också lägga till upp till nio olika bilder av dig själv och dölja din ålder, avstånd och om du är online.

Du kan fylla i allmän information om ditt arbete, skola och lite om dig själv. Vi föreslår att du kopplar Happn till både Instagram och Spotify för att ge mer information om dig. Om fel kön har angetts kan du rapportera det så att du kan ändra det.

Du kan möta personer på Happn

När du har skapat ett konto på Happn kan du välja preferenser för vem du vill se i din feed. Du kan välja kön och ålder som du föredrar, samt baserat på höjd, vilken typ av relation de söker och hur de beter sig när de festar.

När du har slutfört det kommer alla som passar in eller som finns i närheten och som uppfyller dina förväntningar att dyka upp. Du har då tre alternativ. Du kan gilla dem, ignorera dem eller säga hej. Om båda är intresserade av varandra har du möjligheten att inleda en dialog.

Genom att skicka ett “hej” kan mottagaren se vem du är och gilla dig. Det finns dock begränsningar för hur många sådana du kan skicka. Om du hänvisar till appen får du 5 “hej” per person. Med premiumversionen kan du få ännu fler “hej” varje dag. Vi ska komma tillbaka till detta strax.

Varianten av Happn som har extrafunktioner

Du kan välja mellan ett vanligt gratis medlemskap eller ett betalt alternativ som ger extra funktioner. Som betalande medlem får du en översikt över alla som har gillat dig, vilket gör det lättare att få nya matchningar.

Du har möjlighet att skicka 10 "hej" varje dag som kommer att hjälpa dig mycket med att skapa nya matchningar. Om du skickar ett "hej" får du automatiskt en matchning, vilket är lättare än att vänta på att den andra personen ska gilla dig tillbaka. Du får också ett obegränsat antal likes varje dag, vilket inte är tillgängligt för gratisversionen.

Du har möjlighet att ångra dig om du av misstag har ignorerat en profil när du svajpar. Detta är en mycket nyttig funktion som man kanske inte har tänkt på. Dessutom är det bekvämt att inte behöva se reklam och att du kan filtrera bort profiler som du inte vill se. Du kan också välja att aktivera osynligt läge och dölja viss information om dig själv.

Priset för den premiumversionen av Happn är beroende av hur långt du vill vara medlem. En månad av Happn Premium kostar dig 139 kronor, men om du väljer att bestämma dig för att vara medlem i 6 månader får du 45% rabatt, vilket innebär att du endast betalar 75 kronor per månad. Om du är väldigt nöjd med Happn Premium kan du binda dig i 12 månader och få tjänsten för så lite som 55 kronor per månad.

Kommunicera med personer du har träffat via Happn

När du använder Happn finns det två sätt att få matchningar. Antingen genom att båda tyckte om varandra eller genom att skicka eller få ett "hej". När du fått en matchning har du möjligheten att skicka ett meddelande till personen.

Vi upplever att samtal på Happn går lättare än i andra appar som till exempel Tinder. Det verkar som om folk verkligen vill lära känna andra människor. Trots att det är förväntat att två personer som har gillat varandra använder fortfarande många dessa appar för att få personlig bekräftelse.

På Happn är det ett plus att du har ett mer personligt umgänge, eftersom du känner igen varandra från gatan eller vet att ni har varit nära. Du har möjlighet att skicka meddelanden, gifs och även röstmeddelanden. Vi gillar också att du har möjligheten att dela låtar från Spotify.

För att skapa en framgångsrik profil på Happn, följ dessa steg

Konceptet bygger på att du ser personer som du har mött eller varit nära på gatan, men du kan även se andra som du inte har träffat personligen.

Om du har varit någonstans med mycket folk, som till exempel en livfull gata eller en konsert, är det omöjligt att ha sett alla som befann sig där. Därför kan du inte helt lita på att folk kommer komma ihåg dig från gatan, och en bra profil är därför ett måste. När du skapar en profil bör du undvika några misstag, som vi nu tänker gå igenom.

För att skapa en bra profil är det viktigt att ha tydliga bilder som visar hur du ser ut. Det är bäst att inte inkludera bilder där du är med andra personer, och om du gör det, se till att de som tittar på din profil kan se att det är du. Försök också att undvika bilder av dig själv med bar överkropp, selfies och bilder tagna i spegeln.

Variera genom att börja med ett porträttfoto, följt av en bild som visar en hobby eller aktivitet som du deltar i. Försök att visa upp personlighet i dina bilder, men se till att även fylla i nödvändig information.

Jämfört med andra dejtingappar, erbjuder Happn en unik upplevelse

Happn skiljer sig från andra dejtingstjänster genom att endast personer som är i din närhet fysiskt kommer att visas upp. Till exempel, om du hämtar appen hemifrån och bor i en del av Stockholm, så kommer du bara att se andra som bor eller har passerat genom samma stadsdel.

Fördelen med detta är att det är lättare att få kontakt med människor i det lokala samhället eller någon som du har träffat tidigare. Nackdelen är att du måste antingen stanna på ett ställe där det går många förbi eller röra dig för att få alla dina möjliga träffar.

Happn är en dejtingapp som ger dig mindre press när det kommer till att starta samtal än andra tjänster som till exempel Match.com. Det känns mer "avslappnat" än andra tjänster, som till exempel ElitSinglar, där du måste ta ett långt och omfattande personlighetstest för att hitta människor som passar dig. Med Happn får du möta människor som du har varit nära eller närheten av.

Ett annat plus med Happn är att det kan vara ganska spännande. Om du hittar någon du har sett tidigare, till exempel i en butik eller på gatan, känns det ännu mer intressant. Det här gör det lättare att starta en naturlig konversation eftersom det inte är två främlingar från olika delar av landet som pratar med varandra.

Happn är ett mycket roligt tillämpning att använda och det är möjligt att få en eller flera datum. Det är värt att komma ihåg att om du söker efter något mer allvarligt, kan det vara klokt att använda en tjänst som har ett större fokus på personlighet.

Som med andra dejtingappar finns det vissa användare som bara använder appen för att öka antalet följare på Instagram, istället för att faktiskt träffa nya personer. Dock finns det färre av dessa användare på Happn, vilket beror på det relativt låga antalet användare som finns där.

Sammanfattning

Happn är ett utmärkt koncept och en nöjesfylld tjänst att använda. Det är också ett effektivt sätt att träffa personer som bor i närheten. Medan det skulle ha varit bäst om det enbart var folk som du har träffat fysiskt som visas, är detta något som är omöjligt att uppnå. Om du letar efter snabba romanser kan Happn rekommenderas, även om det här främst gäller för Happn Premium.

Det är inte särskilt mycket att spara på att välja gratisversionen, eftersom skillnaden är så stor mellan den och den betalade. Premiumversionen erbjuder så gott som oslagbara funktioner, så det är värt att investera de få kronorna som krävs.

Det stämmer också att det inte finns några bedrägeriska profiler, vilket är fantastiskt. Tyvärr finns det många webbplatser där man måste vara vaksam för att inte luras av sådana. Vi upptäckte att samtalen fungerade extremt väl och att de du blir förbunden med är hjärtliga och hjälpsamma. Detta beror troligen på att du får en närmare personlig anknytning till de du matchar med via denna app.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.