Recension av ElitSinglar

EliteSingles rankas högt som en av de bästa datingsidorna för akademiker

Vi gillade vad det var

  • Test som mäter personlighetsegenskaper
  • Många invånare i Sverige
  • Both the free and paid versions are available
  • Mycket användbart för akademiker

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Seriös dejting
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja. 229 kr per månad
  • Distribution: 45% kvinnor och 55% män
  • Största nackdelen: Betalversionen har mycket mer att erbjuda

Att hitta en partner är inte alltid lätt, speciellt om du är kräsen. Det är helt okej att vara kräsen eftersom du inte vill sluta med vem som helst. Många människor går igenom ett antal partners innan de hittar rätt. Genom att dejta online har det blivit mycket enklare för svenskar att hitta den rätta.

När vi blir äldre börjar vi oftast förstå vikten av god ekonomi och att ha en god partner. Utbildning är också en stor del av att bygga en god kemi - vi har en tendens att söka efter personer som har en ungefär samma intellektuella nivå som oss själva, därav att de med högre utbildning ofta attraheras till likasinnade.

Många ser utbildning och karriär som en viktig aspekt när de letar efter en livspartner. Det kan bero på att de flesta önskar att deras partner ska vara smart, motiverad och ha tydliga mål. Det kan uppfattas som elitistiskt, men det är inte så, utan det är bara naturligt att man lockas av intelligens och högre utbildning.

ElitSinglar är en av de få dejtingsajter som fokuserar helhjärtat på att hitta personer med specifika egenskaper. De som söker efter någon med vissa krav på en partner är bäst tjänade av att använda sig av dessa sajter, eftersom de utesluter irrelevanta profiler som inte är intressanta.

Vilken nytta har ElitSinglar? Hur skiljer den sig från andra dejtingsajter? Och har det någon kraft att hjälpa dig att hitta din själsfrände? I vår recension av ElitSinglar söker vi efter svar på dessa frågor samt andra. Att välja den bästa dejtingsajten för dina behov kan vara en utmaning. I vår recension av ElitSinglar undersöker vi om det är rätt plats för dig att hitta din sanna kärlek.

ElitSinglar är en allmän informationstjänst

Webbplatsen ElitSinglar

ElitSinglar är ett välbekant namn för många svenskar tack vare tv-reklamen och de debatter som följt. Debatten har handlat om att sajten ger fel signaler om "elitdejting". Som diskuterats är det för de flesta viktigt att ha lika intelligens i ett parförhållande, och därför kan högre utbildning vara avgörande för att hitta rätt matchning.

Konceptet bakom tyska ElitSinglar är ett resultat av den internationella räckvidden som dejtinggiganten har utvecklat. Trots många motsägelser har många prisat tjänsten till skyarna, speciellt för de som söker efter en partner med högre utbildning. Detta visas tydligt av den stora aktiviteten som finns på sajten, som vi kommer att ta upp mer i detalj längre fram.

Hemsidan har utformats för att vara lätt att använda och användarvänlig. ElitSinglar är definitivt en av de mest välutformade hemsidorna som finns. Med andra dejtingsidor kan man ibland undra om de är seriösa. ElitSinglar visar tydligt att de är ett allvarligt företag, med en välgjord design och fokus på användarvänlighet. Det är en fördel för de som de marknadsför sig till, som är välutbildade.

ElitSinglar skiljer sig från många andra dejtingsajter genom att de inte låter gamla eller inaktiva profiler finnas kvar. Genom att manuellt kontrollera varje registrering förhindrar de också möjligheten till falska profiler.

ElitSinglar är en avancerad och välbyggd dejtingsajt med ett högre utbildat användarbas. Trots detta har den en mycket personlig och trevlig känsla. Det finns något om det som gör användarna säkra på att dejtingsidan vill att de ska hitta kärleken. Resultatet är en blandning av professionalism och varm välkomnande.

Vilka är målgruppen för ElitSinglar?

ElitSinglar är utformad för att passa akademiker

ElitSinglar är en webbplats som är speciellt skapad för dig som söker en partner med hög utbildning. Det är inte så överraskande att många som använder sajten har en hög utbildning själva. Det är helt enkelt det faktum att vi människor dras till andra som har lika hög intelligens, oavsett om det är vänner eller romantiska relationer.

ElitSinglar är ett utmärkt val för personer med högre utbildning och stora mål för sin karriär. Att gå på en dejt eller gifta sig med någon som inte har samma ambitioner kan leda till låg kvalitet på samtal samt att intressen blir uppdelade.

Trots att man kanske inte har en högre utbildning så finns det fortfarande möjligheten att registrera sig hos ElitSinglar. Där finns en specifik målgrupp som letar efter en partner med hög intelligens och driv. Även om man kanske inte har samma samtalsämnen eller intressen, kan det vara en bra matchning då man kan tillgodose varandras behov på olika områden.

ElitSinglar är inte bara för de med högre utbildning, men det är bäst för de som letar efter en partner med samma. Det kan därför vara svårt för personer med lägre utbildning att få någon att chatta med, men man kan alltid försöka ta kontakt med en med högre utbildning och starta ett samtal.

Alltså, man kan anta att de som söker efter en partner på ElitSinglar bör ha en hög utbildning. Men det är inte nödvändigtvis så, det finns även andra som är intresserade. Det kan hända att personen som söker kan ändra helt och hållet sitt syfte, och då kan vem som helst hitta sin partner på ElitSinglar oberoende av det ursprungliga syftet.

Antal medlemmar/aktivitet

ElitSinglar har ett decennium av erfarenhet från affärsvärlden. De började sin resa i Tyskland 2009 och har expanderat till flera länder sedan dess. För närvarande har de cirka 14 miljoner aktiva användare i Europa, vilket är imponerande med tanke på deras fokusområde. ElitSinglar är allmänt ansedd som en mycket pålitlig webbplats i alla länder där de är verksamma.

ElitSinglar gjorde sitt intåg i Sverige år 2012. Sedan dess har de lyckats samla ihop ungefär 120 000 aktiva användare. Trots att det inte är nära att nå de mest populära dejtingsajterna så är det inte heller syftet med ElitSinglar. De koncentrerar sig på en specifik målgrupp, och aktiva medlemmar är även väsentliga för att webbplatsen ska upprätthålla sin professionella nivå.

Dejtingsajter har en tendens att överdriva antalet användare som de har. De kommer ofta påstå att även användare som inte längre är aktiva är medlemmar, om de inte har raderat sina konton. Vissa sajter är också fyllda med falska användare som gör att antalet medlemmar ser högre ut än vad det är i verkligheten.

ElitSinglar har tagit åtgärder för att se till att användarkonton granskas manuellt. Dessutom försvinner användare som inte är aktiva från dejtingsajten. Därför är det inte sant att bara en liten del av de 120 000 användarna som är aktiva på sajten faktiskt använder den. I stället använder nästan alla regelbundet hemsidan för att hitta sin partner.

Antalet medlemmar är inte alltid det viktigaste, utan hur relevanta de är. På de största dejtingsajterna kan du hitta många användare, men om du söker efter en partner med en högre utbildning gör antalet inte någon skillnad. Det är dock en annan sak om det finns 120 000 aktiva användare som alla passar in i din målgrupp - då ökar dina chanser markant.

Funktioner/olika appar

En av de viktigaste funktionerna på en modern dejtingsajt är att ha en matchningsalgoritm. Istället för att bara skapa en användare och försöka prata med slumpmässiga personer, används data från tidigare framgångar för att skapa en algoritm som ansluter dig till partners som är optimala för just dig. ElitSinglar är en av de företag som använder den nyaste tekniken för att säkerställa att du får de bästa förslagen.

Vilken typ av person söker du egentligen? Starta en konversation kan vara speciellt svårt när det är av romantisk natur. För att göra det lätt för användare har ElitSinglar sammanställt 50 fördefinierade frågor som kan hjälpa dem att skapa en samtal. Det är en unik och något mindre viktig egenskap som ElitSinglar erbjuder.

ElitSinglar har många likheter med sociala medier, som att du kan tycka till om andra användares åsikter och visa dina intressen. Detta är en viktig del av processen att hitta en lämplig partner, då ni kanske har samma intresse för exempelvis en TV-serie?

Ett annat bra sätt att hitta den rätta är att använda "What About…"-funktionen. Den här funktionen ställer algoritmen åt sidan och ger dig möjlighet att möta människor som inte nödvändigtvis anser att teknologi är svaret till perfekta matchningar. Ibland kan algoritmer vara fel, så denna funktion är ett spännande alternativ att testa.

ElitSinglar är en dejtingsajt som verkligen inte ligger på latsidan. De har den senaste tekniken och några nya, unika funktioner. En stor fördel är att de gör det lätt för användare att hitta en partner.

ElitSinglar har ett stort plus för att den har en app både för Android och iOS. Detta gör det bekvämt att anmäla sig och hålla kontakten med andra användare, även när du är på språng. Det är särskilt användbart för ElitSinglars yngre användare som har ett aktivt liv. Det betyder att mobildejting är bara ett knapptryck bort.

Registrering

Många är rädda för att gå igenom processen för att skapa en profil och börja nätdejta. Det är inte alltid så lätt att ta sig igenom långa frågeformulär, profilverifiering och tester. Men även om det kan vara stressande, är det nödvändigt. Oturligt nog är inte alla nätdejtingportaler lika roliga som ElitSinglar, som försöker göra processen lite mer intressant.

ElitSinglar har gjort det smidigt att bli medlem genom att uppdatera registreringsprocessen. Du behöver bara ange nödvändig information om dig själv för att starta personlighetstestet, som bara tar ungefär 20 minuter. Det kan kännas som en stor uppgift just nu, men det här kan bli de bästa 20 minuterna du någonsin har spenderat.

All information som samlats in från det här personlighetstestet används för att trigga ElitSinglars algoritm. Beroende på dina svar, med en skala som går från 1 till 7, kan ElitSinglar med hjälp av avancerad teknik hitta vem som är mest lämplig för att du ska kontakta. Bara 20 minuter efter att du började registrera dig, har du redan fått förslag på vem du kan börja kontakta.

På ett överskådligt sätt är registreringen hos ElitSinglar lätt och rolig. Det finns inte mycket ovidkommande frågor som inte positivt påverkar din chans att hitta den rätta. Istället ställs relevanta och avgörande frågor för att avgöra vilken person som passar dig. Notera dock att efter den gratis anmälan så måste du välja ett betalt medlemskap för att kunna kontakta andra medlemmar.

Pris

Att hitta den rätta personen i ditt liv efter att ha varit singel ett tag är inte något som går att mäta i pengar. ElitSinglar är ett utmärkt ställe att börja leta, särskilt om användarna hör till din önskade målgrupp. Om du hittar rätt partner här, så är kostnaden inte det viktigaste.

Ändå finns det andra dejtingsajter som kan jämföras med ElitSinglar. För att skilja dem från varandra är det bra att ta reda på deras priser. Om EliteSingles hade kostat mycket skulle ett av de bredare alternativen vara ett bättre val. Därför bör man ta hänsyn till priset när man undersöker olika alternativ.

Registreringen hos ElitSinglar är helt gratis, men för att kunna chatta med andra användare måste man prenumerera. De erbjuder tre olika abonnemang som varar i 3, 6 eller 12 månader. Ju längre abonnemang man väljer desto lägre pris per månad.

ElitSinglar erbjuder ett pris som är konkurrenskraftigt med andra dejtingsajter som finns på dagens marknad, med ett 12-månadersabonnemang som kostar 329 kr per månad. Förutom detta har de även en återbetalningsgaranti på prenumerationen, och de har ofta kampanjer som ger rabatt till lojala medlemmar.

Kundsupport

ElitSinglar, som ursprungligen är en tysk sajt, har spridit sig över hela världen sedan starten. Med nästan 30 miljoner medlemmar, krävs en effektiv organisering av kundtjänst, som är avgörande för att användare ska stanna kvar. Kundtjänsten har stor betydelse när det kommer till onlinedejting.

Även om du sannolikt inte kommer att behöva använda ElitSinglars kundtjänst ofta, kan det ibland uppstå problem. Chatten kan kanske slutar att fungera eller det kan finnas ett fel med betalningen för din prenumeration. När du har hittat någon du är intresserad av är det viktigt att du snabbt kan komma tillbaka in i chatten.

Så det är bra att ElitSinglar har en snabb respons vid kontakt med deras kundtjänst, oavsett om det är via e-post eller telefon. De gör sitt bästa för att ge användbara svar från deras norska representanter. De har också vänliga människor som faktiskt vet vad de pratar om.

Om du en dag finner kärleken via ElitSinglar, precis som många andra har, är det enkelt och smidigt att avsluta ditt medlemskap. Kontakta bara deras kundtjänst, utan några krångliga metoder som andra tjänster kan innebära. Vad du än behöver hjälp med, kan ElitSinglars kundtjänst se till att du får den hjälp du behöver.

ElitSinglar kontra andra nätdejtingsidor

Många svenskar önskar att hitta en livskamrat, vilket har lett till att dejtingprogram har blivit mycket populära. Detta inkluderar även dejtingtjänster som riktar sig till högutbildade individer. Dessa personer kan finnas på olika plattformar, inklusive ElitSinglar och Tinder.

Academic Singles är den dejtingsida som mest liknar ElitSinglar. Detta beror på att båda är inriktade på personer med högre utbildning. Inom denna nisch skiljer sig de två sajterna från andra stora svenska dejtingsajter. Det finns dock andra webbplatser som fokuserar på "sugar daddies".

Skillnaderna mellan Academic Singles och ElitSinglar är inte så stora, men de är stora nog för att man ska ta sig tid att överväga vilket som passar bäst. Om du väljer 12-månadersprenumerationen kan du till exempel spara nästan tusen kronor per år, så det är absolut värt att se över den möjligheten innan du registrerar dig. Om du är riktigt tursam kan du ha hittat kärleken innan dess.

Chanserna att upptäcka kärleken är lite större när du registrerar dig på ElitSinglar. Denna webbplats är väl etablerad på både nationell och internationell nivå. Med fler än tiotusen anslutna medlemmar ökar dina chanser att hitta rätt, eftersom det finns fler alternativ att välja bland. Det kan också nämnas att ElitSinglar regelbundet rensar bort inaktiva profiler för att säkerställa en hög kvalitet på medlemmarna.

Råd om hur man använder ElitSinglar

Om du bestämmer dig för att använda ElitSinglar är det några punkter som du bör tänka på. Det viktigaste är förmodligen att vara ärlig om vem du är och din utbildningsbakgrund. Användare på ElitSinglar har ofta specifika krav, så försök inte ljuga om din utbildning.

Att skriva en bra profilbeskrivning är ett utmärkt tips. Personer med högre utbildning uppskattar att läsa reflektioner och välformulerade texter. De vill också se att de kan hitta något intelligent om dig redan i profilen. För att se mer professionell ut rekommenderas det att klä sig i kostym eller klänning när man tar en profilbild.

Final evaluation

Att identifiera vem man vill dela sitt liv med är viktigt. Ibland känner människor skam för dessa preferenser, och det kan vara särskilt förbjudet att leta efter en partner endast på grund av hög utbildning. Lyckligtvis har flera möjligheter till nätdejting dykt upp under de senaste åren.

ElitSinglar är en av dejtingsajterna som är särskilt attraktivt för de med högre utbildning. Det är ett forum som endast är öppet för denna målgrupp vilket gör att du som letar efter en partner med hög utbildning kan känna dig välkommen. Det är inte ett måste att du även har en högre utbildning själv, men det är en fördel då de andra användarna troligtvis söker efter det.

Ansluta dig till ElitSinglar är enkelt och bekvämt. Du kan känna dig välkommen till sajten med en professionell miljö, och när du har väljer ett abonnemang så är du redo att starta. Du skickar obegränsade meddelanden för ett överkomligt pris per månad. Priset är ungefär samma som de flesta andra dejtingplattformar.

ElitSinglar har ett mycket brett utbud av funktioner som är tillgängliga, och deras app är anpassad för både Android och iPhone. Denna dejtingsajt är mycket välfungerande, men om du skulle stöta på problem kan du alltid kontakta deras kundservice via e-post eller telefon. Om du är ute efter en partner med högre utbildning, kan det vara ett bra val att ta en titt på ElitSinglar.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.