De bästa dejtingaktiviteterna: försök att undvika en tråkig dejt 

Att dejta kan vara både en uppskattad och en utmanande upplevelse. Det är ofta fyllt med förväntningar och äventyr, medan det också kan kännas nervöst och jobbigt att försöka bestämma vad som ska göras på den första dejten. För många är det en tradition att gå till ett café och ställa de klassiska frågorna om fritidsintressen och relationer.

Det är en fördel att hålla den första dejten så oskyldig och offentlig som möjligt, som en fika på ett kafé, eftersom det ger en tryggare känsla än vad som annars skulle kunna upplevas som tråkigt eller som en anställningsintervju. 

Undvik känslan av anställningsintervju 

Gå ut tillsammans med vänner till dig eller den du ska gå på dejt med kan vara ett bra sätt att börja. Ge er själva möjlighet att slappna av och lära känna varandra på ett trevligt, naturligt sätt. Att gå på en konsert, se en utställning eller något annat som ni gillar tillsammans är en bra möjlighet att umgås. Genom att vänner är med kan samtalet bli avslappnat och naturligt. Det ger även dig en chans att se hur personen du är på dejt med umgås med andra och om det är någon du vill lära känna bättre.

Om du önskar att umgås med din dejt på ett mindre formellt sätt än att gå på ett kafé kan du bjuda ut på en trevlig picknick. Föreslå att ni sätter er ner någonstans på stranden eller i en park och njuter av mat och dryck tillsammans. För att göra det ännu trevligare, se till att planera några överraskningsaktiviteter som ni kan göra tillsammans.

Här är några förslag på saker att göra:

Om du vill göra en dejt som verkligen imponerar, så bör du titta på den andres intressen och välja en aktivitet som är speciellt anpassad till dem. Försök undvika aktiviteter som personen har visat att de inte gillar, som att åka skidor eller pulka om de har sagt att de avskyr snö. Istället fokusera på aktiviteter som de har visat att de gillar eller föreslå något helt nytt som kan vara roligt att prova.

Se till att inte begå de här felen.

På er första dejt är det viktigt att undvika att kontinuerligt fokusera på mobilen. I stället bör du inrikta dig på att lära känna den andra personen och ge dem din fulla uppmärksamhet. Lyssna och se den andra parten i ögonen, så kan dejten bli lyckad och leda till en andra dejt.

Ge intresset åt den andra personen. Lyssna noggrant och fokusera inte på dig själv. Om du ser att personen du är på dejt med är lika intresserad av dig som du är av dem, är det viktigt att hålla sig till en bekväm nivå. Snabba steg som att ha sex på första dejten kan vara attraktivt, men det kan också skada förhållandet. Ta dig tid att utforska möjligheterna för att skapa något långsiktigt.

Ett bra samtal

För att lära känna den motsatta parten är det viktigt att ha ett öppet samtal. Det kan vara klokt att undvika att ta upp kontroversiella ämnen på första dejten, utan att försöka hitta ämnesområden som är intressanta och tilltalande för båda parter. Om något av er är obekväma med något ämne bör detta klarläggas så fort som möjligt.

För att få ut det bästa av en dejt är det viktigt att vara öppen och tydlig om vad du är ute efter. Fråga dig själv om du letar efter en pojk- eller flickvän, någon att ha sex med eller en partner för resten av ditt liv. Se till att diskutera intressen och vilka typer av semestrar som tilltalar båda. Att vara ärlig och öppen med dina mål kommer att hjälpa dig att hitta någon som har samma förväntningar, så att du inte spenderar tid med någon som vill något helt annat.

För att skapa ett långvarigt förhållande bör ni prata om era gemensamma drömmar, vilka behov ni har och vad som är viktigt för er båda att värna om. Detta är ett viktigt steg att ta om ni vill att det ska finnas en framtida förhoppning om fler dejter.

En intressant sätt att börja ett samtal är att prata om hobbyer. Om man hittar något som båda har intresse för så kommer samtalet att flyta på mycket naturligare. Det behöver inte ha något med någon specifik aktivitet att göra, det kan vara allt från skidåkning till att skapa en egen webbplats. Oavsett vad det är så kommer det att få samtalet att gå lättare.

För att få igång ett givande samtal är det nyttigt att ställa frågor som inte har ett ja eller nej som svar. Genom att ställa dessa frågor har man möjligen att få igång ett samtal som kan leda till en djupare diskussion, där man får lära känna varandra bättre.

Detta är inte ett lämpligt ämne att diskutera under din första dejt.

För att undvika att övervältra den andra personen är det bäst att hålla sig till sådant som inte är alltför personligt på den första dejten. Ämnen som trauman, tidigare relationer, kärlekssorg, sexupplevelser och smärtsamma uppbrott är saker som bör handhas med varsamhet och ska inte tas upp innan du och din dejt har lärt känna varandra bättre. Det finns många andra saker som du kan prata om som inte är så intimt och som kommer att göra att ni bättre kan lära känna varandra.

Sammanfattning

På senare år har många människor börjat träffa varandra via dejtingappar som Tinder och Happn istället för på krogen, via vänner eller på jobbet. För att få en lyckad och trevlig dejt är det viktigt att man planerar den väl. Försök att slappna av och välj en miljö där båda parter känner sig trygga, som till exempel en bowlingbana eller ett minigolfcenter. Försök undvika situationer som kan få kännas som en anställningsintervju, som att sitta mittemot varandra vid ett bord och dricka kaffe. Ställ öppna frågor, så att man kan lära känna varandra och får en känsla av att man pratar med någon man känner. Var nyfiken och respektfull, och försök att ha en rolig och avslappnad stämning. Då har man stor chans att få en trevlig upplevelse som leder till en andra dejt.

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.