Recension av Academic Singles

Academic Singles är en utmärkt dejtingsida för personer med akademisk bakgrund

Vi gillade verkligen det här

  • Lämplig för akademiker
  • Sverige har många medlemmar
  • Both the free and paid versions are available
  • Matchmaking som grundas på personliga tester

Egenskaper

  • Bäst lämpad för: Seriös dejting
  • Gratis version: Ja
  • Premiumversion: Ja. 229 kr per månad
  • Distribution: 52% kvinnor och 48% män
  • Största nackdelen: Det är inte bara användare med högre utbildning

Ingen kan ifrågasätta att de flesta av oss som inte redan har funnit en livspartner, önskar att hitta någon att dela livet med. Andra föredrar kanske att fokusera på sin karriär och sina vänner och är nöjda med kortare romanser. Oavsett vem vi är och vart vi har kommit i livet, är vi alla intresserade av lite romantik i vardagen på vårt eget sätt.

Många väljer att använda de traditionella metoderna för att träffa någon, som går på barer, caféer eller nattklubbar. Även om detta fungerar för vissa, upplever andra begränsad framgång. Tack och lov har online dating blivit ett allmänt accepterat fenomen i dagens samhälle, som många gärna utnyttjar.

I dag finns det oändligt många dejtingsajter som är tillgängliga på internet. Det är fint att det finns så många människor att välja mellan, men det är inte alltid lätt att hitta någon som har liknande intressen eller som kan utmana och komplettera en.

För att lösa detta problem finns det lyckligtvis vissa alternativ. Academic Singles är ett av de allra bästa dejtingsidorna för dem som söker en partner med en hög akademisk bakgrund.

Academic Singles är en nykomling på dejtingmarknaden, men har blivit mycket uppskattad under kort tid, med cirka 110 000 användare i Sverige. Om du letar efter en mer seriös dejtingupplevelse, utan osäkerhet om vilka typer av människor du möter, kan det vara värt att prova Academic Singles.

Allmänt om Academic Singles

Academiska Singlar hemsida

Academic Singles marknadsför sig som den ultimata dejtingsidan för personer som är ute efter ett mer seriöst förhållande. Många som är involverade i online-dejting har nog besökt andra dejtingappar, men inser sedan att de vill ta det till nästa nivå och behöver då en plattform som är anpassad för det.

Att träffa nya människor och prova något nytt är också ett stort lock för användare från Sverige och över hela världen att gå med i Academic Singles. Hemsidan har gjort att det är enkelt och effektivt för singlar att hitta en lämplig partner för deras nästa dejt. Du behöver inte gå igenom ett långt och tråkigt personlighetstest som vissa andra dejtingsajter erbjuder. Allt du behöver göra är att svara på 34 frågor som är utformade för att hitta den perfekta partnern.

När du har svarat på frågorna har du omedelbar tillgång till cirka 20 individer som alla kan matcha dina önskemål gällande en partner. Dessa personer är baserade på gemensamma intressen, idéer och filosofier. Listan över potentiella partners kommer att uppdateras automatiskt, utan att behöva manuellt ingripa.

När du blir medlem på Academic Singles kan du vara säker på att alla andra singlar har en hög utbildning eller annan akademisk utmärkelse. Detta ger dig en stor fördel, eftersom du vet att du alltid kan ha en akademisk samtalspartner.

På grund av att denna sajten består av akademiskt kunniga medlemmar, kan du vara säker på att de söker efter ett allvarligt och förhoppningsvis långvarigt partnerskap. Det är denna typ av personer som denna akademiska dejtingsajten lockar till sig.

Vilka är målgruppen för Academic Singles?

Sedan internet uppfanns har nätdejting funnits. Det var en naturlig tanke att använda det för att hitta en drömdejt. Många människor insåg att datorer och internet även kunde fungera som en matchmaker.

Många personer tänkte lika när det kom till att utveckla en dejtingsida på nätet och det tog inte länge innan de första sajterna började dyka upp. Online-dating möttes omedelbart med stor framgång eftersom många dejtingsidor blev mycket erfolgrika redan i sitt startskede.

När dejtingstjänster började bli mer och mer populära på internet ville människor ha något mer specifikt. Istället för att ta chansen att hamna hos en person som saknade jämförbara intressen började man efterfråga dejtingsidor som tog dejtingen på allvar, inte bara erbjöd korta och oförutsägbara relationer. Det blev nu allmänt accepterat att man kunde hitta sann kärlek och en långvarig relation genom online-dating.

Eftersom det inte är ofta som man träffar en möjlig livslång partner finns det ett större behov av att skapa nischmarknader för nätdejting. Academic Singles är en perfekt plattform för dessa personer. Det är ännu bättre för dem som söker en partner som har samma akademiska prestationer som dem själva har.

Har du kommit så långt i din akademiska karriär att du inte längre behöver spendera så mycket tid på jobbet? Kanske är det dags att satsa lite energi på att utforska romantiska relationer som kan vara för livet? Om du är seriös med ditt dejtande och är redo att investera både mentalt och fysiskt, så är Academic Singles för dig. Hos oss kan allt hända!

Antal medlemmar/aktivitet

Academic Singles har i dagsläget omkring 110 000 medlemmar i Sverige, och könsfördelningen är någorlunda jämn, med 53% män och 47% kvinnor. Jämfört med andra populära dejtingappar som Tinder, så drar Academic Singles till sig en äldre publik. Medelåldern för män på plattformen är 36,1 år, medan den för kvinnor ligger på 36,3 år. Minsta ålder för registrering är dock 18 år, och plattformen har användare som sträcker sig från 20 år ända upp till och över 60 år.

Webbsidan har inte samma antal användare som dejtingsajter som fokuserar på vad som oftast kallas "casual dating", där det är vanligt att man bara träffas en eller ett par gånger. Ett tecken på hur det svenska samhället fungerar idag är att folk har mindre och mindre tid för seriösa saker och därför föredrar ett "one night stand" ibland.

När man är ung kan det vara lättare att trivas med en mer flyktig livsstil, men allteftersom man växer förstår man behovet av att sätta sig ner. Både fysiskt och mentalt. Efter många år av flyktiga förhållanden, blir många trötta på att inte hitta någon som de kan ha en långvarig och kärleksfull relation med. Som ett resultat söker de efter ett mer seriöst dejtingalternativ som Academic Singles, som lockar ett stort antal singlar som letar efter något som är långsiktigt och meningsfullt.

Det finns färre medlemmar på Academic Singles än flera andra dejtingsidor, men det gör det lättare att hitta en partner som bättre passar dina önskemål. Därmed uppnås en jämn balans. Om du som svensk kvinna eller man är välutbildad och redo att ta romantiken till nästa nivå, är Academic Singles rätt dejtingsajt för dig.

Funktioner/olika appar

Många väljer vilken dejtingtjänst som ska användas baserat på vilka funktioner som erbjuds. Det är särskilt tydligt med dejtingappar som riktar sig till de yngre, som exempelvis Tinder. Utvecklarna har nästan gjort det till ett spel, vilket gör det mycket mer fördelaktigt att använda appen än att gå på en traditionell dejt.

Academic Singles har en enkel, effektiv och tydlig lösning som fokuserar på att du ska få möjlighet att träffa någon. Efter att du har registrerat dig och svarat på de 34 unika frågorna så kommer du att utvärderas och matchas med potentiella partners. Om du vill kan du även fylla i ytterligare information om dig själv, till exempel intressen och preferenser.

Plattformen ger dig också möjlighet att ta del av dina egna testresultat för att lära dig något om dig själv samt vem som passar dig som partner. Den psykologiska utvärderingen visar även hur lämplig du kan vara för någon som du är intresserad av, baserat på deras kombinerade testresultat. Det är inte nödvändigt att deras sammanlagda resultat ska stämma helt för att det ska kunna finnas en potential för en relation. Å andra sidan kan det tydligt hjälpa till att möjliggöra första steget i förhållandet.

Academic Singles har så många användare att de kommer att rekommendera dig upp till 20 potentiella partners direkt. Denna lista är ständigt växande och uppdateras. Med 110 000 registrerade svenska medlemmar finns det mycket människor som passar din personlighet. Kanske kan du hitta någon att dejta, och med lite tur kan ni bli partners längre fram.

Registrering

Formulär för att anmäla sig till Academic Singles

Processen att skapa ett konto kan ibland skrämma bort potentiella medlemmar från att registrera sig på en dejtingtjänst. Människor kan vara rädda för att ge ut för mycket av sina personliga detaljer till en dejtingsida, eller rädda för att svara fel på frågorna. Naturligtvis vill ingen att deras personlighet ska förvrängas som en resultat av deras interaktioner med dejtingsidan.

Academic Singles har gjort det lätt att undvika potentiella problem genom att skapa 34 frågor som alla nya medlemmar måste besvara. Detta ger likvärdiga och logiska resultat, vilket förhindrar en blandad och oklar situation. Samtidigt förkortar den här processen registreringsprocessen dramatiskt. Registreringen kräver inte heller att du skriver in några detaljerade uppgifter om dig själv.

Academic Singles har förenklat en ofta svår och otymplig process. Som användare kommer därför huvudfokus att vara att hitta en eller flera partners att dela livet med. För att säkerställa att du hittar det du letar efter, erbjuder Academic Singles att utöka ditt medlemskap om du väljer att ansluta till färre än 10 användare under premiummedlemskapet, så länge du kontaktar dem innan det löper ut 14 dagar innan.

Profiler på plattformen är vanligtvis väl strukturerade. Varje användare har ett unikt utseende, och man kan välja hur mycket uppgifter man inkluderar i sina extrafält. Det viktigaste man ska titta på är dock den personliga jämförelsen som visas längst ner till höger på profilbilden. Denna information kan även hittas i den fullständiga rapporten om personen. Matcher som man får har vanligtvis höga värden i personlighetsjämförelsen, så att man kan lita på att de är en potentiell partner.

Priset

Att bedöma värdet av dejtingsajter är inte lätt. Vår personliga upplevelse kan skilja sig kraftigt åt. Vissa personer hittar kärleken på bara några dagar eller veckor av att använda dejtingsidan, medan andra kan ta flera år. Oavsett hur lång tid det tar, är det definitivt värt att betala lite extra om du vill finna kärleken genom en dejtingtjänst.

För många tar det lite längre tid att lokalisera en person som man önskar att uppleva resten av livet med. Därför är det klokt att hålla ett öga på kostnaden. Lyckligtvis erbjuder Academic Singles ett mycket konkurrenskraftigt pris som, som andra dejtingsajter, blir billigare ju mer man prenumererar.

Om du prenumererar för den minsta perioden, som är 3 månader, kommer det att kosta 599 kronor per månad. Om du förbinder dig till tjänsten under ett längre tidsintervall sjunker priset per månad. Om du väljer att prenumerera under 6 månader betalar du 499 kronor per månad och om du väljer att dejta under 12 månader kostar det bara 399 kronor per månad. Därför är det ett smart val att förbinder sig till antingen 6 eller 12 månader om du planerar att dejta under en längre period.

Du kan naturligtvis prova tjänsten gratis, och du får då tillgång till dina egna testresultat och lämpliga partners. Dock får du bara skicka ett meddelande till varje partner. Om du önskar skicka fler måste du teckna ett premiummedlemskap. Detta säkerställer att du får ett bra intryck av plattformen innan du tar några större beslut. När du har gjort detta kan du bestämma dig för om Academic Singles är rätt dejtingsajt för dig.

Du måste också komma ihåg att du måste avsluta ditt premiummedlemskap efter 14 dagar om du inte önskar att det ska förnyas automatiskt.

Kundsupport

Att ta online-dating på allvar är mycket viktigt för de flesta, därför är kundtjänsten högsta prioritet. Därför bör man vara försiktig och göra lite forskning innan man använder en dejtingtjänst, eftersom det finns många oärliga dejtingsajter. Vi kan dock med säkerhet säga att Academic Singles har en utmärkt kundtjänst.

Om du står inför ett akut behov av att kontakta en kundrådgivare eller vill skicka in ett klagomål, så kan detta enkelt göras via e-post. Som för de flesta andra dejtingsajter är det bästa sättet att kommunicera vid sådana frågor via e-post. Genom att använda detta sätt är det lättare för tjänsteleverantören att spåra alla kundtjänstförfrågningar som kommer in.

Academic Singles är en sida som är byggd på logiska principer, vilket innebär att det inte krävs telefonsupport för att använda den. Detta är avsevärt kostsamt för en dejtingsajt, så många webbplatser väljer att hoppa över att erbjuda telefonsupport som ett led i deras kundservice.

Academic Singles har ingen möjlighet att kontaktas via telefon, eftersom de föredrar att kontaktas via e-post. Det är gott nog för de flesta, eftersom all kommunikation sparas i inkorgen. Det kan ibland vara nödvändigt i samband med klagomål.

Att kompensera för bristen på telefonsupport erbjuder Academic Singles otroligt bra support via e-post. Om du skickar ett klagomål eller en serie frågor kommer du att besvaras av proffs som bryr sig om din upplevelse av plattformen.

För ökad trygghet kan du också hitta kontaktinformation och adressen till tjänsteleverantören på deras hemsida. Om du klickar på sidan "Kontakt" kommer du att se att deras huvudkontor är i Luxemburg. Det är bra att veta var de finns, trots att det är osannolikt att du kommer att använda denna adress för att skicka brev till Academic Singles.

Academic Singles står sig jämfört med andra dejtingsajter

I dag finns det ett antal olika dejtingtjänster som erbjuds i Sverige, med varierande popularitet och kvalitet. Popularitet och kvalitet är vanligtvis kopplade till varandra, vilket innebär att en dejtingsajt som har ett stort antal användare bör göra det möjligt för användarna att ha en bra upplevelse. Samtidigt betyder det inte att ju fler användare en dejtingsajt har, desto bättre kvalitet kommer den att ha.

Det är uppenbart för de flesta att Academic Singles är en dejtingtjänst för en äldre publik som söker något mer än ett kortvarigt förhållande eller en "one night stand". Att leta efter en partner med en betydande akademisk bakgrund kan ofta innebära att man först måste chatta med människor som har liten livserfarenhet och som inte är redo att investera i ett mer seriöst förhållande.

Academic Singles sticker ut jämfört med andra dejtingappar, såsom Tinder, som många anser vara för billigt och ofta används av tonåringar. Andra sajter som Match.com, ElitSinglar och C-Date har liknande mål som Academic Singles. Särskilt ElitSinglar, som söker att föra samman människor som letar efter något mer seriöst, sofistikerat och kanske till och med mystiskt och exotiskt.

C-Date och Match.com är dejtingtjänster som är mer generella och inte så nischade. För kunderna kan detta vara ett fördelaktigt eller nackdeligt. C-Date är inriktat mot singlar som är ute efter en kort romans eller flirt, medan Match.com har ett större fokus på långsiktiga och mer seriösa relationer, men ändå inte lika mycket som Academic Singles.

Tjänsten för dejting för personer med högre utbildning är otrolig, särskilt efter att du har slutfört en lång och ansträngande utbildning. Kanske har du även provat på olika dejtingsajter tidigare och nu önskar du få en verklig relation med någon som du kan förstå på ett djupare plan.

Final evaluation

Vi har nu undersökt en hel del information om Academic Singles-dejtingplattformen. Trots att den för närvarande är mindre känd bland svenskar än tjänster som Match.com och C-Date har den fått stort intresse och ett imponerande antal användare på en relativt kort tid. Det är därför viktigt att vara försiktig när man väljer en dejtingtjänst. Academic Singles har bevisat sig vara en av de plattformar som man kan lita på om man vill prova att dejta på nätet.

Denna tjänst ger folk i hela landet möjligheten att njuta av dejting utan oro för oärliga aktörer. Säkerheten på plattformen ökar dessutom eftersom varje ny användare kan registrera sig gratis och utforska dess grundläggande funktioner innan de bestämmer om de vill investera i ett månadsabonnemang.

Det finns ingen tvivel om att Academic Singles har lyckats att nå sin målgrupp. Tjänsten är intuitiv och logisk att använda, och det ger en snabb förståelse för den lätthanterliga men professionella plattformen. Det är uppenbart att Academic Singles har investerat mycket för att attrahera rätt personer till sin tjänst. Det blir tydligt när man tittar på antalet användare som har använt plattformen.

Upplevelsen att dejta online kan skrämma många, särskilt med tanke på antalet oseriösa aktörer som finns där ute. Men Academic Singles är en av de mer pålitliga tjänsterna, vilket ger dig som användare möjligheten att fokusera på det som är viktigast, att hitta någon att dejta och kanske till och med en livskamrat!

Annonsering

Smartdejt.se är en webbplats som ger användarna en jämförelse av olika dejtingsajter, tillsammans med objektiva recensioner av dessa.

För att kunna upprätthålla och vidareutveckla vår sajt måste vi täcka upp de kostnader som är förknippade med att driva den, samt gå med vinst. Därför har vi infört en hänvisningspolicy som ger oss en hänvisningshonorar om vi hänvisar en person till en dejtingsajt som sedan registrerar sig och/eller köper en prenumeration.